Frans echtpaar gearresteerd om bekeren Marokkanen
140
4 Jun '15 18:57 | buitenland
Een Frans echtpaar dat zich bezighield met evangelische activiteiten in het zuiden van Marokko is door de politie in de kraag gevat.
Dat meldt dagblad Al Massae. Het echtpaar werd in de buurt van Marrakech gearresteerd omdat ze probeerden Marokkanen te bekeren tot het christendom. De zaak kwam aan het rollen toen een ober de politie inlichtte. Hij is werkzaam in een toeristisch complex. De ober was achterdochtig, zeker toen de Fransen in het bijzijn van kinderen stapels Bijbels en boeken over het christendom op tafel legden. Tijdens de arrestatie werden de boeken in beslag genomen. Ook werd een koffer vol andere bekeringsmateriaal gevonden. 

Marrakech is voor de twee geen onbekende plek. Jaarlijks zijn ze twee tot drie maanden in de stad voor missionaire activiteiten, weet de bron. In Marokko is evangelisatie verboden en kan bestraft worden met een gevangenisstraf en een kleine geldboete. Vooral tegen evangelisten die misbruik maken van de zwakheid van Marokkanen kunnen gestraft worden. 

Verhalen over bekeringspraktijken in weeshuizen en scholen - die opgericht zijn door westerlingen - zijn in Marokko en daarbuiten bekend. 
Deel dit bericht
marokko
frankrijk
christendom
evangelie
140 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?