Werknemers aangepakt wegens islamhaat op Facebook
99
22 Jun '15 20:18 | algemeen
Op Facebook komen moslims steeds vaker in actie als zij zien dat sommige mensen haatdragende of gewelddadige uitingen doen.
Minstens twee personen zijn vandaag in moeilijkheden gekomen nadat ze onacceptabele uitingen deden op Facebook. Een vrijwilligster van kinderopvang Vlietkinderen in Voorburg riep onlangs op om een bom mee te nemen naar een dichtbevolkte moskee. 'Daar wil je je kinderen toch niet bij achterlaten', klonk het van verbolgen moslims. Verder vroeg men zich af of moslimkinderen wel veilig zijn bij vrijwilligster Monique. 

Al snel werd Vlietkinderen op de hoogte gesteld. De kinderopvang antwoordde snel door op Facebook een statement te uiten. Daarin staat dat de kinderleidster op non-actief is gesteld. Vlietkinderen distantieerde zich van de uitspraken en noemde het kwalijk dat een vrijwilliger dergelijke uitingen doet. 

Belastingdienst
Ook de Belastingdienst kreeg een verontrustend berichtje van moslims die zich zorgen maken over uitingen van een van haar medewerkers. 'Nu ook afknallen in de naam van god want ze maken ons Geertje belachelijk, ze gijzelen in die kut-moskee en varkenskoppen ophangen en besmeren met varkensbloed. Wie de bal kaatst he', zei medewerkster Bianca. 

Ook de Belastingdienst reageerde vrij snel. 'Als Belastingdienst distantiëren we ons van dergelijke reacties. We zijn het aan het uitzoeken', klonk het.
Deel dit bericht
islamhaat
facebook
voorburg
vlietkinderen
99 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?