Halal supermarkt in Parijs moet alcohol en varkensvlees verkopen
59
5 Aug '16 21:01 | buitenland
Een halal supermarkt in Parijs moet van de plaatselijke autoriteiten verplicht varkensvlees en alcohol verkopen en anders riskeert de ondernemer sluiting.
Dat meldt The Independent. The Good Price mini-supermarkt in Colombes zou niet aan de voorwaarden van het huurcontract voldoen en daarom riskeert het nu extreme maatregelen om evenzo extreme motieven. De winkel moet namelijk van 'algemene vorm' zijn zegt de gemeente. Deze stelt dat de lokale gemeenschap niet genoeg wordt bediend als de winkel geen varkensvlees of alcohol verkoopt. 

Stafchef van de burgemeester, Jerome Besnard, sprak met The Telegraph en kon het opbrengen om zonder enige gevoel voor schaamte uitleg te geven. 'De burgemeester van Colombes, Nicole Goueta, ging er zelf heen en vroeg de eigenaar om het assortiment te diversifiëren door het toevoegen van alcohol en niet-halal vlees', verwijzend naar bijvoorbeeld varkensvlees.

Sociale mix
De halal supermarkt verving vorig jaar een andere supermarkt en volgens Besnard hebben bewoners geklaagd dat ze niet al hun spullen konden kopen in de supermarkt. 'We willen een sociale mix', zegt hij daar fijntjes bij.

Dan komt de ware toedracht van de opmerkelijke beslissing aan bod: 'Wij willen geen gebied met alleen maar moslims of een gebied zonder moslims.'
Deel dit bericht
parijs
frankrijk
moslimdiscriminatie
alcohol
varkensvlees
59 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?