Drie jonge Marokkanen vermoord door Italiaanse maffia
5
24 Jul '17 21:05 | buitenland
De drie moorden vonden plaats op dezelfde avond, maar in verschillende steden.
De Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van de moord op een jonge Marokkaan in de nacht van donderdag op vrijdag in Napels (Zuid-Italië), meldden diverse lokale media. Anis Mahmoudi, 22 jaar, was met zijn vrienden toen leden van de 'Mallard clan', een actieve en machtige maffia clan in de regio, op hem begonnen te schieten. Hij probeerde nog te vluchten, maar van de 10 afgevuurde kogels raakten zes hem in verschillende delen van zijn lichaam. Ernstig gewond lukte het hem nog een tuin te bereiken door over een muur te klimmen, waar hij vervolgens overleed aan zijn verwondingen.

Een buurtbewoner zag het incident gebeuren en alarmeerde de autoriteiten. De politie was snel ter plaatse, maar kon weinig meer voor Mahmoudi doen. Ze hebben beelden van surveillancecamera's in de buurt in beslag genomen voor verder onderzoek.

Elders in het land, in Bergamo (Noord-Italië), stierven twee andere Marokkaanse jongens op dezelfde avond in soortgelijke omstandigheden. Respectievelijk 22 en 25 jaar oud, werden de twee doodgeschoten door leden van de maffia, meldde de lokale media.

Of deze moorden verband houden met elkaar is nog niet duidelijk, evenals het motief voor deze moorden. Dit zal de Italiaanse politie verder onderzoeken. Wel is bekend dat de slachtoffers bekenden waren van de politie i.v.m. drugscriminaliteit.
Deel dit bericht
italië
maffia
marokkanen
vermoord
5 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?