Racistische leuzen bij moskee Frankrijk, situatie loopt uit de hand
31
3 Sep '13 16:30 | buitenland
In Frankrijk stijgt het geweld tegen moslims met de dag.
Afgelopen week werd een moskee in het Franse Besancon onder geklad met racistische zinnen en tekens. De moskee was in februari eveneens het slachtoffer van een soortgelijke daad. Op de muren werd met zwarte graffiti onder meer een groot neonazisymbool symbool en een hakenkruis getekend. In tekst schreven de vandalen 'Leve Frankrijk' op de moskee. Stephane Fratacci, politicus in Besancon,  laat weten dat de autoriteiten een onderzoek hebben ingelast om de daders te achterhalen.

De voorzitter van het Observatorium Islamofobie Abdellah Zekri schetst een zorgwekkend beeld over de anti-islamitische aanvallen. In de eerste helft van 2013 werden 108 islamofobe daden gemeld. Dezelfde dag werd in Brest een islamofobe daad van vandalisme gemeld. Racisten plakten een sticker van een extremistische beweging met daarop 'Frankrijk voor de Fransen' op de muur van een moskee in Brest.

In Cognac ging men op dinsdag 20 augustus een stukje verder. Daar werd bij een moskee de tekst 'Dood de negers' ontdekt alsmede racistische folders en varkensvlees.
Deel dit bericht
moskee
islam
besancon
islamofobie
racisme