Wat je niet in de media leest: Deense moskee doelwit aanslag
16
17 Aug '15 18:53 | buitenland
Een moskee in de Deense hoofdstad Kopenhagen is gisteren het doelwit geweest van een aanslag.
De dader gooide een brandbare vloeistof naar binnen toen ongeveer veertig moslims aanwezig waren. Wonder boven wonder vielen er geen doden of gewonden. Enkele uren na de aanslag werd een verdachte aangehouden. Hij is vandaag voor de rechter verschenen. Het gaat om een Deen van ongeveer 35 jaar. Hij werd eerder schuldig bevonden aan vandalisme. 

Islamhaat
We zijn diep geschokt door de aanslag, die we zien als een terroristische daad tegen moslims in Denemarken', zei woordvoerder van het islamitisch centrum Imran Shah. De islamitische minderheid - Denemarken telt 5,7 miljoen burgers - klaagt al langer over haatmisdrijven tegen moslims. Ook zijn de toespraken steeds vijandiger en is extreemrechts in opkomst. 

Geert Wilders was eerder dit jaar ook in Denemarken om daar te speechen over 'het gevaar van de islam en moslims'. Dergelijke lezingen komen slecht uit voor moslims: steeds vaker zijn zij het doelwit van pesterijen, misdaden en misdrijven. In juni vernielden en bekladden onverlaten nog tientallen islamitische graven in de hoofdstad.
Deel dit bericht
denemarken
islamhaat
islamofobie
moskee
kopenhagen
16 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?