43
shownieuws 29 May '12 13:34
Lady Gaga zegt show af in Indonesië na dreigementen
Lady Gaga gaat niet optreden in Indonesië. De popzangeres zegde haar uitverkochte show in Jakarta af nadat moslimfundamentalisten hadden gedreigd met geweld.
Volgens de conservatievelingen zou Gaga de jeugd in het land verpesten met haar sexy kledingstijl en provocerende danspasjes. Eerder zei de Indonesische regering al dat de Amerikaanse alleen een vergunning voor haar show op 3 juni zou krijgen als ze een aantal aanpassingen zou doorvoeren. "Het kamp van Lady Gaga heeft het concert afgeblazen na dreigementen", zei advocaat Minola Sebayang van concertpromotor Big Daddy zondag.
 
"Dit gaat niet alleen over Lady Gaga's veiligheid, maar ook die van degenen die naar haar komen kijken." Fans die een kaartje hadden krijgen hun geld terug. De zangeres zegt verschrikkelijk te balen van de situatie. "Het spijt me heel erg voor de fans", twittert Gaga. "Ik ben er net zo kapot van als jullie, misschien nog wel meer. Jullie betekenen alles voor me." Ze zegt alsnog iets 'speciaals' voor haar Indonesische fans te willen doen. "Mijn liefde voor Indonesië is alleen maar gegroeid."

Het Islamic Defenders Front, dat dreigde Gaga op te wachten met tienduizenden boze volgelingen als ze het zou wagen in Jakarta uit het vliegtuig te stappen, vierde de afzegging van de show. "Dit is een overwinning voor Indonesische moslims", reageerde een van de leiders van de groep. "Wij danken God dat hij ons beschermt tegen een soort duivel."

De 26-jarige zangeres heeft het in Azië zwaar te verduren met haar Born This Way Ball-toer. Eerder protesteerden christelijke jongeren in de Filipijnen tegen haar optredens en was de show in Zuid-Korea taboe voor fans onder de 18 jaar.
© Novum
Deel dit bericht
lady gaga
indonesië
moslims
jakarta
43 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?