61
family
Marokkanen trouwen vaker via internet, scheidingen omhoog
Specialisten signaleren een stijging van het aantal huwelijken dankzij het internet.

Het internetgebruik in Marokko stijgt explosief en huwelijksbureaus willen daar graag van profiteren. Op Marokkaanse websites verschijnen steeds meer advertenties en platformen waar de vrijgezelle Marokkaan zijn partner binnen no-time kan vinden. Steeds meer Marokkanen maken dan ook gebruik van deze diensten maar komen bedrogen uit bij een eventueel huwelijk. Het stijgend aantal 'internethuwelijken' is vooral te danken aan het feit dat jongeren zich loswrikken van culturele gebruiken en het vooral op hun eigen manier willen invullen, meldt Hibapress.

Volgens een sociologe die onderzoek deed naar het fenomeen loopt het regelmatig uit op een tragedie doordat veel mensen zich op het internet en zelfs na een paar ontmoetingen anders presenteren dan zij werkelijk zijn. Salwa Arif (29) maakte een soortgelijke situatie mee.
 
'Op een chatroom sprak ik een schrijver van wie ik onder de indruk was door zijn intelligentie en diepte. Na een paar ontmoetingen om te spreken over het huwelijk bleek hij niet te geloven in een werkende vrouw en was hij zeer egoïstisch.' De sociologe stelt dan ook dat veel mensen het internet gebruiken om hun tekortkomingen in de werkelijkheid op te vullen.

Deel dit bericht
marokko
huwelijk
internet
bruiloft
trouwen
61 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?