81
family
In de Schaduw van de Maan: de Marokkaanse man
Een zesdelige serie van de NTR over het verhaal van de eerste generatie gastarbeiders verteld door henzelf.
Elke zondag, op Ned 2, om 12:30 uur. In de Schaduw van de Maan het ware verhaal van de eerste generatie gastarbeiders verteld door henzelf. Over hun dromen, illusies en Hollandse vrouwen in dat vreemde Nederland waarin alles anders was. ‘Even blijven en veel geld verdienen’ bleek een illusie. Een serie van Ruud van Gessel over de kleine dingen - verdriet, geluk en ongeluk - die een mensenleven zo groot kunnen maken, verteld door Turkse en Marokkaanse mannen in de herfst van hun leven.

Aflevering 4
In deze aflevering het verhaal van Mohammed Gharboui, een Marokkaanse man die in 1965 naar Nederland kwam en in de metaal terecht kwam, als spuiter. Zwaar en vies werk dat hij 35 jaar lang heeft gedaan. Hij bezoekt de fabriek waar hij de laatste jaren van zijn werkzame leven heeft gewerkt, die is inmiddels failliet. Maar zijn plekje is er nog altijd en onaangeroerd. Zelfs zijn jas hangt er nog.

De fabriek is Mohammed niet vergeten. Vijf leeftijdsgenoten vullen Mohammed aan over hoe zij naar Nederland kwamen, over hun dromen, verwachtingen en teleurstellingen.

Datum uitzending: Zondag, 1 juli 2012, 12:30 – 13:00, Nederland 2

Ga voor meer informatie en om voorgaande afleveringen te bekijken naar de website: www.ntr.nl/indeschaduwvandemaan
Deel dit bericht
marokko
marokkaanse man
schaduw van de maan
81 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?