0
family 29 Jun '12 12:45
Vrouwen vaker ongerust over inkomen
De helft van de vrouwelijke kostwinners vreest in de toekomst moeilijker te kunnen rondkomen.
Mannen zijn daar geruster op: van hen maakt 29 procent zich zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau naar de financiële situatie van huishoudens. Vrouwen werken vaker dan mannen in sectoren die minder gevoelig zijn voor economische schommelingen, zoals de zorg en het onderwijs. Toch zijn ze vaker onzeker. "Een verklaring hiervoor is dat gezinnen waar de vrouw de kostwinner is vaker eenoudergezinnen zijn", legt een woordvoerder van ING uit. "De gevolgen van het verliezen van een baan zijn dan veel groter."

Het btw-tarief zal in oktober van 19 naar 21 procent stijgen. Een op de tien zegt vanwege die verhoging grote aankopen te vervroegen. Een derde geeft aan hun gedrag niet te veranderen door de btw-verhoging. Huishoudens bouwen hun financiële buffer uit. Vier van de vijf huishoudens heeft een buffer. Gemiddeld houden zij 13.300 euro achter de hand. Dat is een stijging van zeventien procent ten opzichte van vorig jaar.

De woordvoerder: "Een financiële buffer om onvoorziene omstandigheden op te vangen blijft voor veel Nederlanders nog steeds de belangrijkste reden om te sparen."
© Novum
Deel dit bericht
vrouwen
financieel
zorgen
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?