62
beauty 21 Jul '12 19:16
Botox feest in Marokko zorgt voor ophef
In Marokko is de nodige ophef ontstaan over een heuse 'Botox Party'.
Het feestje werd op 2 juni in Marrakech gehouden maar zorgt nog steeds voor de nodige controverse. De medische specialisten hebben hun zorgen geuit over het feest en de opkomst van plastische chirurgie in Marokko. De Fransman Michael Bizet wil botox onder de aandacht brengen en wilde dat naar eigen zeggen in een feestelijke sfeer doen. Decor voor het evenement was een luxe hotel in Marrakech. Daarmee had de stad de primeur in Afrika wat dit soort feesten betreft. 

Op het feest waarbij een arts, anesthesist en verpleegkundige aanwezig waren kwamen maar liefst 400 bezoekers. Verantwoordelijke voor de toezicht op cosmetische chirurgie Kamal Iraqui Houssaini heeft de in Marokko woonachtige Fransman op de vingers getikt. 'Een hotel is geen plek voor medische procedures. De injecties kunnen voor grote problemen en ongemakken zorgen bij de klant', zo liet hij weten.

De medische autoriteiten zijn op de hoogte gebracht. De Nationale Raad voor Artsen heeft daarop 24 uur voor het feest contact opgenomen met de organisator en hem medegedeeld strafbaar bezig te zijn. De Fransman lijkt echter niet onder de indruk: in september staat 'Botox Party 2' op de agenda in Casablanca. Men verwacht dat het ministerie van Volksgezondheid streng zal optreden tegen het verschijnsel. 
Deel dit bericht
marokko
botox
marrakech
62 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?