90
family 8 Sep '12 15:59
'Miljoenen Marokkaanse vrouwen hebben te maken met geweld'
Zes miljoen vrouwen zijn het slachtoffer van geweld in Marokko.
Meer dan de helft van het geweld komt tot stand in het huwelijk, dat meldt de minister van Vrouwenzaken, Gezin en Sociale Ontwikkeling Bassima Hakkaoui. 'Bijna zes miljoen Marokkaanse vrouwen hebben last van geweld in alle vormen. In 55% van de gevallen spreken we over huiselijk geweld', zo liet Hekkaoui weten tijdens een internationale conferentie in Casablanca. Bij de conferentie genaamd 'Congres internationale geweld tegen vrouwen', waren twintig Arabische landen aanwezig. 

In een land van 33 miljoen mensen betekent dit dat er meer dan één op de drie vrouwen te maken heeft met geweld. Dat kan zowel binnenshuis, buitenshuis, fysiek of verbaal zijn. Een ernstig voorbeeld is het geval van Amina Filali die zelfmoord pleegde zodat ze niet met een veel oudere man hoefde te trouwen. Hakkaoui kan overigens ook aan het werk in de regering waar zij als enige vrouw werkzaam is. 

Een wetsvoorstel die het verschil moet maken in verschillende vormen van geweld, fysiek of moreel, is in 2010 ingediend maar moet nog goedgekeurd worden. 
Deel dit bericht
marokko
vrouwen
geweld
90 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?