Tien levensgevaarlijke accessoires voor elke vrouw


12
beauty
Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.
Modewebsite Refinery 29 maakt duidelijk dat dit soms letterlijk geldt. Deze tien accessoires en beautyproducten zijn gevaarlijker dan je denkt.

1. Zijden sjaals
Sjaals zijn minder onschuldig dan ze lijken. Danseres Isadora Duncan bleef met de hare hangen in de open spaken van een rijdende wagen, werd op het voetpad getrokken en stierf. Een freak accident en een reden om niet langer te dromen van een Hermès-carré.

2. Hoge hakken
De kwelling van elke vrouw die niet Victoria Beckham - of Astrid Bryan - heet. Maar blijkbaar kan het nog erger. Een vrouw van 25 liep in Japan een schedelbreuk op toen ze struikelde op haar stiletto's en een andere dame vond de rem niet meer in de auto. Wij leggen altijd sneakers in de koffer.

3. Skinny jeans
Skinny jeans zijn nog steeds in, maar kunnen nare gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo kan je meralgia paresthetica oplopen, een zenuwaandoening die voor een branderig gevoel in bovenbenen en heupen zorgt. Ook huidproblemen, blaasontstekingen en schimmelinfecties kunnen door een te strakke broek ontstaan.

4. Grote handtassen
Spreekt voor zich, maar te grote tassen hebben gegarandeerd rug-, nek- en schouderpijn tot gevolg. Je wil niet je kinderen te zwaar beladen rugzakken torsen, leg jezelf dan ook zo'n maximumbeperking op.

5. Teenslippers
Flipflops zijn schadelijk voor je heupen, zo blijkt. De Universiteit van Auburn kwam tot de conclusie dat ze grote vermoeidheid veroorzaken in onze nederregionen. Blootsvoets op het strand lopen is gezonder.

6. Nepjuwelen
Valse juwelen bevatten vaak schadelijke chemicaliën. Dat zegt de Amerikaanse commissie voor de veiligheid van consumptiegoederen. Een extra argument om voor een échte diamanten ring te pleiten.

7. Trouwringen
Je trouwring is dan misschien een constant geheugensteuntje aan de liefde van je leven, je doet hem toch best af en toe eens uit. De kans is namelijk groot dat hij anders eens vast blijft zitten en je bloedtoevoer blokkeert.

8. Keratine
Keratine - de stof die in shampoos en stijlproducten zit - maakte je haar gladder en zachter. Toch pas je er beter mee op. Het goedje zit vol formaldehyde en methylene, chemicaliën die in te hoge dosissen oogproblemen, zenuwaandoeningen en zelfs kanker in de hand kunnen werken.

9. Vervallen make-up
Make-up heeft een houdbaarheidsdatum die je beter in de gaten houdt. Je mascara's en oogpotloden bevatten namelijk bewaarmiddelen, die na een tijd uitgewerkt raken. Vanaf dan krijgen bacteriën vrijspel, met huid- of oogirritaties tot gevolg.

10. Gekleurde lenzen
Contactlenzen in een kleurtje lijken leuk, maar kunnen je oog beschadigen. De beste raad is dan ook om je lenzen altijd door een erkend opticien te laten voorschrijven. Tenzij je sowieso voor een bloeddoorlopen look ging.
Deel dit bericht
beauty
vrouwen
accessoires
mode
12 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?