16
cuisine
Het geheim van water
Voldoende water drinken is inmiddels een bekend verhaal.

In bladen, kranten en op de televisie worden we ermee volgegooid: het belang van water. Maar waarom is water nou eigenlijk zo goed voor je? Water lijkt zo gewoon en Nederland is een echt waterland waar het normaal is dat het uit onze kranen en douchekoppen stroomt. Jammer genoeg valt het (te) vaak genoeg met bakken uit de hemel. Water voert gifstoffen af, zuivert en hydrateert onze lichamen van binnen. Gifstoffen zorgen voor vroegtijdige huidveroudering en een vermoeid gevoel dus het is van groot belang dat deze snel afgevoerd worden!

Door het klimaat in Nederland komt er veel vocht uit onze huid. De huid is onze grootste orgaan en grote delen van onze huid worden dagelijks blootgesteld aan vervelende invloeden van buitenaf. De kou, de wind en de zon zijn allemaal zaken die onze huid dagelijks moet doorstaan. Het drinken van twee liter water per dag kan je hierbij helpen dit te doorstaan. Het is belangrijk om hierbij stil te staan, zodat je jouw eigen huid tegen de invloeden kan beschermen.

Ofwel: de weg naar gezond leven en een schoon bestaan loopt langs het geheim van water. Dit gaat uiteraard alleen op als de hoeveelheid water die je drinkt in balans blijft. Een gouden tip is om bij het wakker worden, een glas (lauw) water te drinken. Hiermee zet je je darmen in gang en het helpt je afvalstoffen af te voeren waardoor je dus ook sneller gewicht verliest! Bovendien geeft het je vrijwel direct energie.

Zo zie je maar, water is een perfect en goedkoop middel om je dag goed te starten en een wondermiddel voor je geliefde huid. Laat dit dus een goede, nieuwe gewoonte worden in je dagelijkse leven!

Deel dit bericht
water
cousine
gezondheid
water drinken
16 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?