8
beauty
Zo krijg je lang, gezond en levendig haar
Beauty.nl schreef een artikel over het goed verzorgen van je haar.
Lees snel verder en krijg een prachtige lange, glanzende haardos!

Elke 6-8 weken bijpunten
Het lijkt onlogisch dat je je haar moeten knippen als je het juist langer wilt laten groeien. En ja, je haar groeit uit je hoofd en niet vanuit de dode puntjes. Maar toch is regelmatig je haar bijknippen een goede start op de weg naar lang haar. Dode puntjes kunnen namelijk afbreken en als je eindelijk de lengte hebt die je wilt, wil je niet met een bos dode punten rond lopen!

Haarmaskers
Er zijn veel natuurlijke producten die de groei van je haar bevorderen. Eiwit staat bekend om zijn voedende bestanddelen die je haar zacht en gezond maken. Ook appelazijn (te koop bij supermarkten) is erg goed voor je haar, het stimuleert namelijk de haarzakjes. Meng een ei, twee theelepels appelazijn en twee theelepels glycerine en masseer dit mengsel in je haar. Wikkel je hoofd in een handdoek en laat dit masker ongeveer twee uur intrekken.

Het stinkt wel een beetje naar azijn maar deze geur verdwijnt als je het hebt uitgespoeld. Gebruik dit masker 1 a 2 keer per week en je haar zal sterker en gezonder worden (en dus sneller aangroeien)! Ook aardappelen zitten vol met voedende ingrediënten voor je haar. Pureer twee aardappelen, een ei en een eetlepel honing in de blender en masseer dit masker in je haar.

Dit masker kan wel een beetje rommelig worden, dus gebruik een douchekap of wikkel aluminiumfolie om je hoofd om druppen te voorkomen. Laat dit masker ongeveer een half uur intrekken en spoel het dan uit onder de douche.

Nieuw hoofdkussen
Katoenen hoofdkussens kunnen er ook voor zorgen dat je haar afbreekt en dus niet langer zal worden. Het klinkt misschien als een overbodige luxe, maar een zijden kussen kan heel goed zijn voor je haar. Zijde is heel zacht waar katoen best stroef is. Op een zijden kussen zal je haar minder snel afbreken!
© Beauty
Deel dit bericht
beauty
haar
gezond haar
uiterlijk
8 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?