13
fashion
Draagwijze handtas zegt veel over wie je bent
De handtas is voor veel vrouwen een onmisbaar item, dat zorgvuldig uitgekozen wordt.
Toch is het niet alleen de handtas zelf die bij jou moet passen, hetzelfde geldt voor de manier waarop je ze vasthoudt. Want hoewel je dat onbewust doet, kan het volgens lichaamstaalexperte Patti Wood veel over jou vertellen.

1. Meerdere handtassen: uitgeput
Sommige vrouwen hebben niet genoeg aan één handtas, maar dragen er twee, drie of zelfs vier met zich mee. Voor hen is de manier waarop ze die dragen niet van belang, zolang ze maar allemaal ergens blijven hangen.

"Je bent moe, uitgeput en je hebt haast", zegt Patti. "Bovendien suggeren de tassen dat je te weinig plaats hebt voor al je spullen."

2. Rond de elleboog: macht
Dit is de favoriete manier van celebs om hun handtas te dragen, omdat je er 'macht' mee uitschreeuwt. Dat wordt nog benadrukt als je rondloopt met een designerhandtas.  "Je draagt de handtas alsof het een ereteken of een awards is", legt Patti uit. "Je hebt ook een superieur gevoel."

3. Zonder handen: gemakkelijk
Vrouwen die hun handtas zijdelings over hun lichaam dragen, verbergen vrijwillig hun eigen silhouet en outfit. "Dat is handig, maar toont ook dat je niet echt modieus bent", meent Patti. "Deze stijl komt vooral voor bij jonge vrouwen."

4. Met twee handen: beschermend
Dit gaat meestal gepaard met een schuchter glimlachje en gekruiste benen en wijst op een verlegen en defensieve persoon. "Dit is een soort vijgenbladpositie, waarbij je je spullen goed wil beschermen. Als je merkt dat je dit doet op een belangrijke afspraak, dan voel je je niet op je gemak", aldus Patti.

5. Met één arm: doelbewust
Dit is een nieuwe favoriet van de sterren, die vooral handig is als je onderweg bent. "Het is vooral een gebruiksvriendelijke methode. Je geeft ook niet veel om de handtas, maar wel om wat erin zit", zegt Patti.

Hoe draag jij je handtas en kan jij je vinden in de beweringen van Patti?
© HLN
Deel dit bericht
handtas
fashion
vrouw
13 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?