4
fashion 16 Jan '13 16:35
Vrouw sjouwt gemiddeld 2,4 kilo handtas mee
Vrouwen dragen gemiddeld handtassen van 2,4 kilo.
Een handtas bevat sleutels, een telefoon, een portemonnee en iets te eten of te drinken. Dat blijkt althans uit straatonderzoek van vergelijkingswebsite Beslist.nl. De onderzoekers vroegen aan een groot aantal vrouwen toestemming om een kijkje in hun handtas te nemen. Ruim driekwart van alle tassen bevat sleutels en een portemonnee.

Ook een telefoon (66 procent), zakdoekjes (52 procent) en een pen of potlood (48 procent) worden vaak van huis meegenomen. De verplichte ID-kaart of paspoort blijft daarentegen echter vaak thuis.

Make-up
In bijna de helft van de onderzochte handtassen werd lippenbalsem of lippenstift aangetroffen, waarmee lippenproducten de meest voorkomende verzorgingsproducten in een handtas zijn. Overige make-upsoorten (39 procent) zijn verrassend genoeg in lang niet iedere handtas te vinden.

Zware tas
In de volste tas zaten 32 items, uit de kleinste handtas werden vijf producten geschud. De zwaarste handtas woog maar liefst 9 kilo, terwijl nog geen 5 procent van de tassen minder dan 1 kilo woog. De gemiddelde vrouwenhandtas weegt 2,4 kilo.

De dalende trend van rokende vrouwen, die volgens Stivoro is ingezet, is ook in handtassen terug te vinden. Slechts 5 procent van de deelneemsters aan het onderzoek had sigaretten in haar tas.

De meest opmerkelijke voorwerpen die tijdens het onderzoek werden aangetroffen in een handtas waren een tennisbal, een barbiepop, handboeien en een busje pepperspray.

Wat heb jij allemaal in jouw tas zitten?
© AD
Deel dit bericht
handtas
tas
vrouwen
4 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?