401
family
Vrouwen zien kleinere man totaal niet zitten
Vrouwen laten kleinere mannen links liggen als ze willen trouwen.
Maar ook extreem lange mannen zijn weinig populair. Dat blijkt uit Brits-Nederlands onderzoek van bioloog Simon Verhulst en promovendus Gert Stulp van de Rijksuniversiteit Groningen. Statistisch gezien zou bij 2 op de 100 heteroparen de vrouw langer moeten zijn dan de man. In de praktijk is dat echter maar bij 1 op de 100 stellen het geval.

Lengteverschil heeft grenzen
Het door vrouwen gewenste lengteverschil kent wel grenzen, want ook relaties waarin de man extreem veel groter is dan de vrouw komen minder voor dan de statistieken hadden voorspeld. Het is echter lastig om te bepalen hoe vaak 'extreem lengteverschil' precies voorkomt - of zou moeten voorkomen - omdat er daar geen definitie voor bestaat.

Verhulst: "Maar duidelijk is wel dat een man echt minder aantrekkelijk wordt gevonden wanneer hij véél langer is dan een vrouw".

Keizersnede
Volgens Verhulst heeft dat te maken met vroeger. "Waarom zouden vrouwen een extreem lange man mijden? Dat is het gevolg van evolutie: hoe langer de man is, hoe groter de kans dat zijn vrouw aan het einde van haar zwangerschap een keizersnede krijgt. En in primitieve situaties liep dat natuurlijk niet goed af. Een lengteverschil van pakweg 20 centimeter heeft weinig invloed, maar grotere contrasten wel".

Verhulst ontekte tijdens speeddate-experimenten dat vooral vrouwen eisen stellen aan de lengte van hun partner. "En wanneer je vrouwen ernaar vraagt, zijn ze bewust van hun voorkeur. Voor een man maakt de lengte van zijn vriendin of vrouw een stuk minder uit".

Hoe belangrijk is lengte voor jou?
© HLN
Deel dit bericht
vrouwen
relaties
liefde
trouwen
partner
401 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?