3
beauty
Bescherm je haar zo tegen de kou
De winter en met name sneeuw is niet best voor je haar.
Voor het oog kan sneeuw een mooi natuurverschijnsel zijn. Maar de vrieskou heeft geen goed effect op je haar. Hieronder een paar tips om je haar tegen de kou te beschermen.

1. Ga voor conditioners en beschermende oliën
Deze producten zullen zorgen voor een beschermende laag tussen je haar en de warmte van je haardroger of stijltang. Tijdens de koude wintermaanden zijn je lokken namelijk nog gevoeliger voor de schade die een stijltang kan aanrichten.

2. Laat je haar vanzelf drogen
Als je niet meteen naar buiten moet, kan je je coupe beter gewoon laten drogen zonder gebruik te maken van een haardroger. Hoe minder warme lucht je over je lokken blaast, hoe minder ze zullen uitdrogen.

3. Verwen je haar met een intensief voedende verzorging
Ga minstens een keer per maand naar de kapper voor een diep voedende behandeling. Dit is de ideale manier om je kapsel de hele winter door gezond en glanzend te houden.

4. Hou statisch haar op een afstand
Statisch haar is een van de lastigste neveneffecten van de winterkou. Roep dit probleem dus een halt toe, nog voor je er last van hebt. Ga op zoek naar een styling gel die bij jouw haartype past, spuit daarna wat haarlak op je borstel en ga vervolgens door je haar.

5. Was je haar wat minder
Kroezend haar is een gevolg van droge en gebroken lokken en wie haar kapsel dagelijks wast zorgt ervoor dat het nog meer uitdroogt. Probeer dus om je haar slechts om de twee of drie dagen te wassen.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
haar
koud
winter
beauty
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?