6
fashion
Zoveel kleren kopen vrouwen gedurende hun leven
Dat vrouwen veel kleding kopen is een feit maar dat het zo erg is?
Dames kopen in hun leven maar liefst 620 jurken, 434 paar schoenen, 310 rokjes, 248 jassen of blazers en 116 bovenstukken. Dat blijkt uit een peiling van de Britse modesite mycelebrityfashion.co.uk waaraan 1.250 Britse vrouwen tussen de 18 en 80 jaar hebben meegewerkt. Dat meldt The Daily Mail. De cijfers zijn indrukwekkend, maar volgens het onderzoek kopen, dragen en verslijten vrouwen effectief zoveel kledingstukken.

De dames bezitten niet zoveel kleren op hetzelfde moment zoals beroemdheden met een eindeloze garderobe. Het gaat wel degelijk over de kleren die we in de loop van ons leven kopen. Het onderzoek analyseerde ook hoeveel stuks een vrouw gemiddeld koopt op jaarbasis. Dat komt neer op 18 topjes, 10 jurken, 7 paar schoenen, 6 blazers en/of truien, vijf rokjes en vier jassen per jaar.

Ondanks deze cijfers klagen veel dames over het ‘feit' dat ze helemaal niets hebben om aan te trekken. Tijd om die kast eens te herontdekken? Uit een ander Brits onderzoek, uitgevoerd door Brother UK Marketing and Communications, blijkt dat een derde van de vrouwen elke maand een vijfde van hun loon uitgeeft aan kleren.

Meer dan de helft van die dames wil zich een bepaalde stijl aanmeten om voldoende op te vallen op de werkvloer, in de hoop een trede hoger te klimmen op de carrièreladder. Een derde van de vrouwen maakt zich zorgen over wat collega's denken van werknemers die vaak dezelfde outfit dragen.

Herken jij jezelf in het bovenstaande?
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
vrouwen
kleding
shoppen
winkelen
6 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?