Op deze plekken zitten thuis de meeste bacteriën
cuisine
1
24 Jan '13 14:08
Het schoonmaken maakt deel uit van onze dagelijks leven.
Als je denkt aan bacteriën denk je vaak aan het toilet of aan schoonmaakspullen zoals de dweil. Vaak richten we ons daar dan ook extra op maar niets is minder waar. Er zijn veel andere plekken in je huis waar onzichtbare beestjes zich liever nestelen. Omdat bacteriën je gezondheid ernstig kunnen schaden hebben we een selectie gemaakt van de plekken waar je extra op moet letten.

Deurkrukken
Ze zeggen het ook wel, handen geven is gevaarlijker dan zoenen en wat is dat waar! De meeste handen worden natuurlijk gegeven aan deurkrukken, oppassen dus!

Alles met knopjes
Je telefoon, afstandsbedieningen, computertoetsenborden, gameconsoles en alle overige apparaten met knopjes zijn de perfecte broedplaats voor vieze beestjes.

Het keukensponsje
Jazeker, niet het vaatdoekje maar het keukensponsje is de grote boosdoener op het aanrecht. Het sponsje of doekje regelmatig wassen met afwasmiddel is niet genoeg. Was het op 60 graden of gooi het gewoon weg na een paar dagen.

Slippers en pantoffels
Je gelooft het misschien niet, maar slippers zitten vol bacteriën. Na drie maanden bevat ruim 93 procent van de slippers tienduizenden bacteriën.

Het zeeppompje
Wat raak je aan als je vieze handen hebt? Juist het zeeppompje en de knoppen van de kraan.

De tandenborstel
Tandenborstels zijn een broeihaard voor bacteriën. Omdat ze vaak in een warme, vochtige omgeving staan, kunnen bacteriën zich gemakkelijk verspreiden. Doe altijd de klep van de toilet naar beneden wanneer je doortrekt, zo voorkom je het rondvliegen van allerlei bacteriën die je echt niet op je tandenborstel wil hebben.

Het bed
Al na 24 uur zit je bed vol met mijten en andere bacteriën. Lucht je beddengoed elke dag en verschoon je bed elke week.

Knuffels
Er is een onderzoek geweest waarbij op een kwart van de onderzochte knuffeldieren de stafylokokken bacterie aangetroffen werd. Dus was deze op het eerste oog onschuldige pluche vrienden regelmatig!

De portemonnee
Een extra reden om minder vaak naar je portemonnee te grijpen. Dit gebruiksvoorwerp gevuld met geld dat door honderden handen is aangeraakt, is eveneens een feestje voor bacteriën en andere ziektekiemen.
Deel dit bericht
bacteriën
eten
keuken
schoonmaken
hygiëne
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?