30
cuisine
Eet deze groenten in je strijd tegen cellulitis
Cellulitis weg krijgen door eten te mooi om waar te zijn?
Nee! Het kan wel degelijk maar dan moet je wel de juiste groenten eten. Zo is broccoli, witlof en paprika een absoluut redmiddel voor personen met cellulitis. Hieronder een uitleg.

1. Broccoli
Om te beginnen bij een groente die je misschien al best vaak eet: broccoli. Deze groente wordt beschouwd als de ‘gezondste groente’ onder alle groenten omwille van zijn beschermende werking tegen kanker. Daarnaast helpt broccoli om een jonge, stevige huid te krijgen. Ook goed zijn andere koolsoorten, zoals bloemkool, rode kool en witte kool.

2. Witlof
Misschien niet je favoriet, maar zeker goed. Witlof bevat namelijk veel vitamine C en kalium. Hierdoor heeft het een vochtafdrijvende werking en dat is dan weer goed om een strakke huid te krijgen.

3. Aubergine
Net als witlof heeft ook de aubergine een vochtafdrijvende werking doordat het veel mineralen en kalium bevat.

4. Komkommer
Deze groente ligt vast al heel vaak bij je in de koelkast. Heel goed, want omdat hij veel sulfaten bevat is ie onmisbaar. Sulfaten helpen namelijk om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wederom goed om cellulitis tegen te gaan.

5. Paprika
Lang leve de paprika! Deze groente is goed tegen huidveroudering en zorgt ervoor dat je huid steviger wordt. Ga bij voorkeur voor rode of gele paprika’s. Hoe feller de kleur, hoe beter!

6. Zeewier
Kun je dat eten? Ja! En het heeft ook nog eens een enorme kracht. Algen bevatten namelijk essentiële vitaminen, mineralen, jodium en oligo-elementen. Goed voor de ontgifting van de huid!

7. Champignon
Misschien niet bij iedereen favoriet, maar het bevat wel veel mineralen, zoals calcium, kalium, magnesium, ijzer, zink en mangaan. En dat is allemaal weer goed voor een stevige huid. Veel champignons eten dus!

8. Sla
Zet ook sla op het menu voor een jonge en stevige huid. Groene bladgroenten bevatten zeer veel essentiële vitaminen en mineralen voor de huid.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
cellulitis
gezondheid
vrouw
vet
afvallen
30 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?