10
cuisine
Gele tanden? Eet deze producten voor een mooie glimlach
Mooie witte tanden geven vrouwen een mooie uitstraling.
Jammer genoeg heeft moeder natuur ons niet allemaal gezegend met de perfecte Hollywoodsmile. Gelukkig hoeven we niet veel moeite te doen om net als de sterren stralend, witte tanden te krijgen. Door deze dingen te eten, boek je onmiddellijk resultaat, zo verzekert althans de New Yorkse tandarts Timothy Chase.

1. Appels
Knapperig fruit zoals appels werken perfect als natuurlijk bleachmiddel. Via hun automatische scrubfunctie verminderen ze immers aanzienlijk de gele aanslag op je tanden. Heb je op je werk geen tandenborstel bij de hand? Eet dan simpelweg na je lunch een appel en je bekomt quasi hetzelfde resultaat als na een poetsbeurt. Vooral zure appels zijn perfecte witmakers.

Daarnaast is ook azijn gemaakt van appels een wondermiddel voor je tanden. Zo maakt het je gebit gezond en doodt het bacteriën die het tandglazuur aantasten. Een paar keer per maand je mond ermee spoelen is al voldoende om zichtbaar resultaat te boeken.

2. Sla
Je zal je misschien gauw een konijn voelen, maar door veel op verse sla te kauwen, komen sappen vrij die je tanden opfrissen. Hierdoor krijgen ook voedingsvlekken geen kans om lang op te tanden te blijven.

3. Aardbeien
Aardbeien zijn het ideale tussendoortjes om irritante vlekken op je tanden op te lossen. Door enkele vruchten over je tandenrij uit te smeren, verdwijnen de vlekken. Dit komt doordat aardbeien zuren bevatten die je tanden witter maken.

Toegegeven, deze methode is niet echt aan te raden bij mensen die niet graag aardbeien eten. Voor fans van de rode vruchtjes is het daarentegen een aangename win-win.
© HLN
Deel dit bericht
tanden
gebit
uitstraling
gezondheid
10 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?