Swinda van Dijk wint Dutch Fashion Meets Marrakech 2013


10
fashion 15 Feb '13 18:28
Het was zwaar, prachtig, maar bovenal onvergetelijk; na vier dagen is Dutch Fashion Meets Marrakech 2013 ten einde gekomen.
Swinda van Dijk is benoemd tot de absolute winnaar, gevolgd door Kavita Bachasingh en Widad Diouri. Waar de ontwerpers, modellen en visagisten tijdens de eerste avond nog genoten van de ambiance van de stad en elkaars gezelschap, was het de volgende dag direct menens. De even fameuze als bescheiden Ronald Kolk gaf de designers een intieme masterclass waarbij hij ze aanmoedigde bij het zetten van de puntjes op de i.

De modellen kregen op hun beurt een intensieve catwalk-training van Marwane Ghazani. Na maanden voorbereiding was het zaterdag dan eindelijk zover. De Dutch Fashion Meets Marrakech 2013 mode-competitie voltrok zich in het paradijselijke Adam Park Hotel waar de serene sfeer als ideale gastheer diende. De aftrap lag in handen van de Nederlandse ambassadeur in Marokko die met zijn charme het publiek inpalmde tijdens zijn inspirerende en gevatte speech om vervolgens de presentatie over te dragen aan fashionista Victoria Koblenko.

De School van Mieke Petiet was verantwoordelijk voor de oogstrelende visagie van alle modellen. Tot slot verzorgde de beeldschone zangeres Hind Larrousi een muzikale intermezzo waarbij ze het publiek betoverde met haar nieuwste single ‘Make it count’ om ze vervolgens op te zwepen met uptempo nummers. De jury bestond uit gerenommeerde fashiondesigners die een grote affiniteit hebben voor de Marokkaanse haute couture: Ronald Kolk, Said Mahrouf, Kamalia el Ghazi van Kamalia Creations en Max van Max & Jan.

Gelet werd op de manier waarop westerse en Arabische invloeden geïntegreerd waren in de ontwerpen, maar natuurlijk ook op de potentie en vakmanschap van de couturist. Het niveau van de creaties was dermate hoog, dat de jury na de show de ontwerpen nader onder de loep nam om tot een zo weloverwogen besluit te komen. Uiteindelijk is niemand minder dan Swinda van Dijk tot winnaar van Dutch Fashion Meets Marrakech 2013 uitgeroepen. Deze getalenteerde ontwerpster won vorig jaar nog de Golden Designer of the Year met haar collectie "Cherishing" tijdens het World Fashion Centre Amsterdam.

Met haar nieuwste overwinning zet ze die trend grandioos voort. Zij heeft de eer om haar adembenemende collectie in de boetiek van Max & Jan in Marrakech te plaatsen. Ook zal zij, onder de label van Kamalia Creations, een jurk ontwerpen voor een nog nader te bepalen bekende Marokkaan tijdens Marrakech Filmfestival 2013. Swinda bewees met haar creaties dat de rode stad een uitstekende inspiratiebron is voor het mixen van de westerse en Arabische kledingcultuur.

Met name de gevels van traditionele kasba’s, hoge poorten van riads, karakteristieke houtsnijdingen en mozaïek vormden de hoofdingrediënten van haar collectie. Wie goed kijkt, ontdekt de stad in de details van haar jurken. De tweede prijs ging naar de veelbelovende Kavita Bachasingh van Chasing Vita uit Den Haag. Voor haar collectie is een plek gereserveerd in de Concept Store op 33 rue Majorelle in Marrakech. Widad Diouri van Araza Loulay in Utrecht mocht de derde prijs op haar naam schrijven.

Zij wint een PR-workshop gegeven door Frappant Producties. Daarbij leert ze de fundamenten van het houden van een presentatie, een elevator pitch en het schrijven van haar eigen persberichten om zo haar label Araza Loulay zo sterk mogelijk te positioneren. Een fashion-wedstrijd is niet compleet zonder beeldschone modellen. En ook zij hadden iets te winnen, namelijk een jaarcontract bij modellenbureau ShowPony en een beautypakket van Khroma.

De concurrentie was moordend, maar uiteindelijk is Rachel Korthals als winnaar uit de bus gekomen. Zowel de ontwerpers en de modellen als de organisatie en sponsoren kunnen terug kijken naar een geslaagde tweede editie van Dutch Fashion Meets Marrakech.
Deel dit bericht
dutch fashion meets marrakech
marokko
mode
10 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?