Leugen om eigen bestwil: de onvruchtbare man
family
36
Verdriet, zenuwen, blijheid en spanning.
Deze emoties voelen de bruid en bruidegom op hun trouwdag. Eindelijk is het dan zover en gaan ze op deze dag een verbintenis aan voor het leven. Tegen middennacht is het tijd voor de taart en de ringen. Ze kijken elkaar nog een keer diep in de ogen aan en vertrekken samen om naar hun nieuwe bestaan. Na een tijdje krijgen beiden het idee dat ze niet meer zonder elkaar kunnen.

De liefde is na jaren zo intens geworden dat ze het willen bezegelen met een kindje. Een droom die binnen handbereik lag, maar tegelijkertijd in dromen uiteen spatte. ‘’Ik ben onvruchtbaar.’’ Drie kleine, simpele woordjes kunnen het leven een hele andere wending geven. Hij staart naar de grond, omdat hij het niet aankan om zijn vrouw in de ogen aan te kijken.

Zijn vrouw daarentegen straalt verdriet, wanhoop en woede uit. De stilte was niet te doen en de minuten lijken uren te duren. Hij verbreekt de stilte en zegt dat hij als sinds kinds af aan wist dat hij onvruchtbaar was. Hoe meer hij praatte, hoe meer zijn vrouw wegzonk in haar gedachtes. Op den duur zag ze alleen zijn mond bewegen en hoorde ze niets meer van wat hij zei.

Hij kon het haar niet eerder zeggen, want de angst om haar kwijt te raken was groter dan het verdriet dat hij haar zou gaan aandoen. Ook hij ligt er verslagen bij en de tranen van schaamte stromen over zijn wangen. Woede, verdriet en eenzaamheid. Na 4 jaar zwijgen, heeft ze een antwoord op haar vraag waarom ze maar niet zwanger raakte. Wat haar het meest raakte, was het feit dat hij degene was die een elftal kinderen wilde.

Hij was degene die babynamen aan het bedenken was. Hij was degene die haar het gevoel gaf dat ze de perfecte moeder voor zijn kinderen zou zijn. En nu 4 jaar later is ze tot het besef gekomen dat ze nooit de perfecte moeder voor zijn kinderen zal zijn. Ze zal nooit de moeder van zijn kinderen worden en hij zal nooit de vader van haar kinderen worden. Wat nou als zij degene was geweest die onvruchtbaar was geweest? Wat nou als hij voor die beslissing stond? Zou ze er dan hetzelfde over hebben gedacht? Zou ze dan ook hebben gelogen of zou ze hem de waarheid hebben verteld?

Na jaren lief en leed te hebben gedeeld, staat de jonge vrouw voor een beslissing. Blijft ze bij haar ware liefde en laat ze haar kinderwens varen of laat ze haar ware liefde achter in hoop om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Een beslissing die bij beide uitkomsten ervoor zal zorgen dat zowel de man als de vrouw een stukje van zichzelf gaan verliezen.

Beiden zullen terugkijken op die perfecte jaren en beiden zullen snakken naar die verzonnen toekomst.
Deel dit bericht
vrouw
huwelijk
zwanger
baby
36 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?