Onschuldige gewoonten die je ouder maken
beauty
32
Niet alleen roken en weinig bewegen maakt je ouder.
Ook sommige gewoonten die voor ons heel normaal zijn dragen bij aan een ouder uiterlijk. Sandy Johnson van de American Academy of Dermatology heeft enkele 'slechte' gewoonten op een rijtje gezet.

In je ogen wrijven
Altijd moe? Wrijf dan niet in je ogen. Dat kan er immers voor zorgen dat de kleine bloedvaatjes onder de gevoelige huid openbarsten. Dat kan donkere kringen en op termijn rimpels veroorzaken.

Op je zij of buik slapen
Sommige mensen vinden op hun zij of buik slapen heel comfortabel, maar op die manier duw je je gezicht zeven à acht uur tegen je hoofdkussen. Dat kan ertoe leiden dat je sneller gezichtslijnen en rimpels krijgt. Kan je echt niet op je rug slapen, opteer dan voor een extra zacht kussen.

Onvoldoende water drinken
Dagelijks acht glazen water drinken doet meer dan je lichaam hydrateren. Net omdat het uitdrogingsverschijnselen tegengaat, zie je er jonger uit. Wie niet genoeg water drinkt, loopt een groter risico om een grauwe teint en duidelijkere gezichtslijnen te ontwikkelen. Een goede dagcrème en voldoende drinken is vaak voldoende voor een jeugdige uitstraling.

Jojodiëten
Een beetje bijkomen tijdens de feestdagen, die extra kilo's verliezen voor de zomer, weer verdikken in de herfst om dan weer te lijnen voor Nieuwjaar... Constant bijkomen en afvallen rekt je huid herhaaldelijk uit waardoor haar elasticiteit het op een bepaald moment begeeft. Daardoor kan je bijvoorbeeld last krijgen van een blubberbuikje.

Snoepen
Als je 's nachts vaak naar de koekjestrommel sluipt of elke dag van een dessertje smult na je avondeten, is dat helemaal niet zo onschuldig als je denkt. De lekkernijen bevatten immers veel suikers, die het verouderingsproces stimuleren. Overmatig snoepen kan rimpels en diepe lijnen veroorzaken of zelfs de aanmaak van collageen verstoren.

Te veel producten gebruiken
Ja, het is goed om je huid te beschermen tegen het ouder worden. Maar als je te veel producten smeert, doe je meer kwaad dan goed. Dan verstop je misschien wel je poriën wat kan resulteren in huidirritaties, ontsierende vlekken en roodheid. Die imperfecties doen je ouder lijken dan je bent.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
gezondheid
gewoonten
verzorging
32 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?