5
beauty
Deze 10 beautyfabels kloppen voor geen meter
Beauty is een hot item onder de vrouwen en dat zorgt voor veel informatie.
Niet alle informatie is echter even relevant en vooral niet altijd waar. Wij zetten de tien grootste fabels op een rijtje.


1. Gespleten haarpunten kunnen worden herstelt
Er worden zoveel shampoos aangeboden tegen gespleten haarpunten, maar deze helpen niet. Er is maar 1 manier om van gespleten haarpunten af te komen en dat is het afknippen van de punten.

2. Je haar groeit sneller als je het regelmatig knipt
Je haar groeit gemiddeld 1,25 cm per maand en dat gaat echt niet sneller omdat je het haar regelmatig laat knippen. Wel is het verstandig om regelmatig je punten te laten bijknippen (om de 6 à 8 weken). Als je dit niet doet krijg je dooie punten en breekt je haar dus af, waardoor het lijkt alsof je haar heel traag groeit.

3. Een paar uur niet douchen na het zonnen 
Je kleur gaat heus vervagen niet door een beetje water. Het kleurtje zit namelijk in de huid en niet erop.

4. Dure producten zijn beter dan goedkopere producten
Grotendeels niet waar. Bij bekende merken betaal je vaak meer voor de naam dan voor het product zelf.

5. Het kruisen van je benen veroorzaakt spataderen
Zwangerschap en hormonale factoren kunnen spataderen veroorzaken. En als spataderen in de familie zitten dan is de kans groter dat jij dit ook krijgt. Spataderen zijn namelijk erfelijk.

6. Scheren veroorzaakt dikkere en donkerdere haren
Dit lijkt zo, maar als je haren weer gegroeid zijn, dan zie je dat het haar weer hetzelfde is als voorheen. Zelfs als vrouw zijnde kun je je snorharen scheren. Het nadeel is alleen dat het sneller terug groeit, maar je hoeft niet bang te zijn dat je straks ineens een dikke mannelijke snor krijgt.

7. Tussentijds deodorant sprayen
Als je tussentijds deodorant spuit verwijder je misschien voor even de lucht maar niet de bacteriën. Je kunt beter je oksels met een vochtig doekje schoonmaken en dan deodorant sprayen. De geur is dan ook iets aangenamer.

8. Aambeienzalf is goed voor wallen
De huid rondom je ogen is heel teer en aambeienzalf is een agressieve crème. Dit werkt misschien voor even, maar bij overmatig gebruik werkt dit averechts.

9. Door tandenpasta verdwijnen puistjes
Veel vrouwen gebruiken tandenpasta op een puistje om deze te laten uitdrogen. Wat ze niet weten is dat tandenpasta zeep bevat en dat is een opwekker van puisten. Niet doen dus!

10. Je haar kammen onder de douche is goed
Tijdens het douchen gaan je haarvaten en poriën openstaan door de warmte. Daarom raadt men het aan om tijdens het douchen je haren niet te kammen. Je trekt er namelijk tijdens het kammen veel meer haar uit dan normaal.
Deel dit bericht
fabels
make up
haar
kapper
5 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?