15
family
Hedendaagse Marokkaanse vrouw baart later kinderen
Tweede generatie Marokkaanse vrouwen in Nederland wordt op latere leeftijd moeder.
De tweede generatie Marokkaanse vrouwen heeft steeds meer moeite met het vinden van de juiste partner, blijkt uit cijfers van het CBS. Met name de hoogopgeleide vrouwen merken dit. Doordat de huidige Marokkaanse vrouw steeds vaker doorstudeert, trouwt zij pas op latere leeftijd. Daarmee krijgt de Marokkaanse vrouw pas op latere leeftijd haar eerste kind. Vrouwen uit deze groep krijgen niet alleen op latere leeftijd hun eerste kind, maar ook het aantal is flink verlaagd vergeleken met de eerste generatie.
 
Marokkaanse vrouwen uit de eerste generatie hadden een gemiddelde leeftijd van 25 jaar waarop zij hun eerste kind kregen. Gemiddeld kregen vrouwen in de jaren 1940-1960 6 kinderen. De gemiddelde leeftijd voor het nemen van een eerste kind voor de tweede generatie is 28 jaar met een gemiddelde van drie kinderen. 

Een derde verschil tussen de eerste en tweede generatie is dat ruim 35% van de tweede generatie ongewenst kinderloos is, terwijl dit bij de eerste generatie slechts 10% was.

Vanwaar deze grote verschillen met de eerste generatie?
De huidige Marokkaanse vrouw denkt meer na over de toekomst. Hedendaagse vrouwen trouwen niet meer op jonge leeftijd, omdat ze nog veel willen bereiken. Vrouwen willen het liefst alles op een rijtje hebben, voordat zij in het huwelijksbootje stappen. Dat deze vrouwen op latere leeftijd trouwen en kinderen krijgen, heeft ook te maken met het feit dat zij soms te hoge eisen stellen aan de Marokkaanse man.

Hierdoor kunnen ze geen geschikte partner vinden. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar en drie kinderen, verschilt de Marokkaanse vrouw nauwelijks meer van de Nederlandse vrouw. Met het oog op de derde generatie, zal de gemiddelde leeftijd alsmaar hoger worden en het gemiddeld aantal kinderen alsmaar lager.
Deel dit bericht
marokkaanse vrouw
kinderen
huwelijk
15 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?