67
family
Deze complimenten horen mannen heel graag
Ter gelegenheid van Internationale Complimentendag helpen wij jou een handje.
Verras de man of mannen in je leven eens met een paar welgemikte woorden. Wij lijstten op welke complimentjes het andere geslacht echt blij maken.

1. ‘Wat ben jij gespierd'
Positieve opmerkingen over zijn fysiek doen het altijd goed. Dat kan gaan van een subtiel ‘Kom je net van de fitness?' tot een expliciet ‘Mag ik je biceps eens voelen?'.

2. ‘Bij jou voel ik me echt gelukkig'
Een man die je graag ziet, zal zijn best doen om je gelukkig te maken. Als hij hoort dat dat werkt, zal hij zich in de zevende hemel wanen.

3. ‘Die trui staat je echt goed'
Het zijn niet enkel vrouwen die graag een complimentje over hun outfit krijgen. Ook mannen besteden aandacht aan hun kledij, en die moeite mag je best belonen.

4. ‘Jij bent echt goed in wat je doet'
Veel mannen zijn trots op hun job en bevestigd horen dat ze het carrièregewijs goed doen, is dan ook fijn. Toon interesse in zijn werk en geef af en toe aan dat je zijn prestaties bewondert.

5. ‘Je hebt de beste vrienden' 
Vrienden zijn belangrijk in het leven van bijna elke man. Hij ziet ze als een reflectie van dan wel aanvulling op zichzelf en hem vertellen dat jij hen aangenaam gezelschap vindt, of je in de groep voelt opgenomen, betekent punten scoren.

6. ‘Wat zou ik toch doen zonder jou?'
Deze gaat terug naar de prehistorie: elke man wil zich onmisbaar voelen. Of dat nu als vader, partner of vriend is, wanneer je hem het gevoel geeft dat je hem nodig hebt, leeft hij stiekem op.

7. ‘Je maakt me gek'
Niet letterlijk dan, maar in de slaapkamer. Mannen die wel houden van wat avontuur zien zich meteen als sekssymbool wanneer je hen vertelt dat je naar hen smacht. Dat kan de chemie tussen jullie alleen maar ten goede komen.

8. ‘Jij bent zo grappig'
Naast slaapkamerkunsten, spieren en intelligentie gaan veel mannen prat op hun humor. Lachen met zijn grappen is daarom een van de beste complimenten die er bestaan.

9. ‘Je zou een geweldige vader zijn'
Deze is tricky : niet te vroeg in de relatie proberen of je wederhelft loopt gillend weg. Maar zijn jullie er klaar voor en denkt hij ook aan kinderen, dan is dit een geweldig mooi gebaar.

10. ‘Ik wou dat ik zo goed kon rijden als jij'
Mannen lachen graag met het cliché van de slecht rijdende en parkerende vrouw. Meestal gaan we hier vol overgave tegenin, maar op Complimentendag zullen we voor één keer zijn ego strelen door te impliceren dat hij - zucht - beter is achter het stuur.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
man
vrouw
huwelijk
complimentendag
liefde
67 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?