14
family
Koppels die ruzie maken in bed verliezen veel slaap
Koppels verliezen veel slaap door het ruzie maken.
Ruzie maken voor het slapengaan is niet alleen een onaangenaam einde van de dag, het kost veel koppels ook een aanzienlijk deel van hun nachtrust. Onderzoek door Britse hotelketen Travelodge toont aan dat meer dan een kwart van de stellen anderhalf uur slaap per week verliest door gekibbel in bed.

Hotelketen Travelodge bevroeg 2.000 Britse koppels over hun ruzies in bed. Blijkt dat er heel wat irritaties in de slaapkamer ontstaan. Veel voorkomende aanleidingen voor nachtelijke relatieconflicten zijn gewoel, gesnurk en gevecht over het dekbed.

Ruim een kwart van de ondervraagde duo's discussieert minstens drie keer per week tussen de lakens en gemiddeld duren de ruzies een halfuur, met wekelijks anderhalf uur minder slaap tot gevolg. Naast woelen en snurken keerden er nog heel wat twistpunten terug in de enquête.

Het luidst weerklonken de klachten over de partner die het licht laat branden, tv kijkt in bed, geen zin heeft in seks en toestaat dat het bed gedeeld wordt met kinderen of huisdieren. Wat de reden ook is, ruzie in bed kan je best vermijden. Het kan namelijk slaaptekort, stress en verminderde weerstand opleveren.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
huwelijk
ruzie
onderzoek
trouwen
14 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?