2
beauty 4 Mar '13 17:52
Start de lente goed met deze beauty- en fitnesstips
Het weer klaart deze week flink op. Ideaal moment om de strijd met de winterkilootjes aan te gaan.
Met deze tips zal je er frisser uitzien en je beter voelen. Hoewel we het misschien niet graag toegeven, is voor velen van ons de motivatie om onze nieuwjaarsvoornemens vol te houden niet al te groot meer. Deze tips kunnen je alvast helpen om wat nieuwe inspiratie te krijgen voor een gezonde levenstijl en we geven je ook enkele handige beautytrucjes voor een snel resultaat mee.

Begin je dag met stretching
Volgens personal trainer van modellen zoals Rosie Huntington Whitely en Elle Macpherson, James Duigan, begin je de dag best met een korte reeks ademhalingsoefeningen of 10 minuten yoga. Dit zou ervoor zorgen dat je vol energie de dag kan starten.

Geef je huid wat extra aandacht
Het koude winterweer kan ervoor zorgen dat je huid droog en geïrriteerd aanvoelt. Producten die hyaluronzuur bevatten hydrateren de huid waardoor die er jonger en frisser uitziet. Als je huid het echt hard te verduren heeft gehad kan een voedend gezichtsmasker ook wonderen doen.

Verwijder dode huidcellen met een gezichtsscrub voordat je begint met het aanbrengen van make-up, zo vermijd je dat je foundation droge plekjes op je gezicht accentueert.

Beautymiddeltjes uit de frigo
Je kan je huid ook een extra boost geven met gezonde voeding. Zo zou vette vis als zalm, die rijk is aan omega-3, een goed middeltje zijn tegen een droge, jeukende huid. Tomaten bevatten dan weer anti-oxidanten die de huid beschermen tegen UV schade en de toestand ervan verbeteren.

Avocado zit boordenvol vitamine E, een anti-oxidant die een heilzame werking heeft voor je vel.

15 minuten sporten
Het koude weer is geen excuus om tijdens de winter niet aan sport te doen, integendeel! Tijdens de winter worden we te weinig aan de zon blootgesteld waardoor we te weinig vitamine D produceren. Buiten een rondje gaan lopen is een kans om wat extra zonnestralen op te vangen. Bovendien produceer je wanneer je buiten sport meer endorfines, een neurotransmitter die een geluksgevoel creëert.

Zelfs 15 minuten beweging zijn al voldoende om de bloedstoevoer naar de hersenen te verhogen waardoor je productiever wordt en betere beslissingen neemt.
© HLN
Deel dit bericht
sporten
fitness
afvallen
lente
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?