2
fashion
Gebruik deze tips bij het kopen van een beha
Veel vrouwen hebben moeite met het kiezen van de juiste beha.
Dat blijkt uit een peiling van het lingeriemerk Bravissimo. Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de beha. Zo geeft 80% van de vrouwen van 1.155 ondervraagden aan dat ze de verkeerde maat dragen.

Zo'n 41 procent van de Britse dames geeft toe dat hun borsten soms komen piepen aan de zijkant van hun cups, een van de gevolgen van te krappe lingerie. Meer dan een derde heeft ook al het ‘quadraboob'-fenomeen ervaren. Hierbij valt je boezem als het ware uit de veel te kleine cups waardoor je vier borsten lijkt te hebben.

Volgens Bravissimo opteren veel dames voor een te krappe beha omdat ze geen leuk modelletje vinden bij de grotere maten. Om lingerieblunders in de toekomst te voorkomen heeft het merk nu een stappenplan opgesteld om de juiste beha te kiezen in de winkel.

‘Na deze poll kunnen we concluderen dat vrouwen al enkele ‘boobytraps' achter de rug hebben omdat ze nog nooit een uitgebreide passessie hebben gehad. Ze weten gewoon niet hoe ze kunnen zien of de beha al dan niet flatterend is voor hun rondingen', aldus een woordvoerder van het merk.

Zo voorkom je foute behakeuzes:
1. Als je beha je borsten te veel lift en het niet gaat over een push-upexemplaar, dan zijn je cups wellicht te klein.

2. Als de bandjes van je beha loshangen en je ze niet kan verkleinen, moet je een beha met een kleinere omtrek proberen.

3. Als je cups je borsten niet perfect omsluiten, dan is de beha te groot en doe je er goed aan om een model met een kleinere omtrek te passen.

4. Als de stof van de beha wat kreukelt in je decolleté, dan is je beha ook te groot. Opteer voor een kleinere cupmaat.

5. Springen je borsten uit je cups, dan is je beha te klein. Hou je er wel van dat de helft van je boezem ontbloot is, ga dan voor een balconette beha.

6. Als het rugbandje van je beha omhoog schuift, dan moet je een exemplaar met een kleinere omtrek passen.

7. Snijden de beugels van je beha in je borsten, vraag dan naar een grotere maat.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
beha
lingerie
kleding
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?