0
beauty
Zo blijf je mooi tijdens je zwangerschap
Tijdens je zwangerschap maakt je lichaam een grote verandering door.
Het is dan ook extra belangrijk om nog beter voor je lichaam te zorgen door er extra tijd aan te besteden. Zo help je jezelf om je hormonale zwangerschapsongemakjes te overwinnen.  Die hormonen, zoals progesteron en oestrogeen, laten zich immers ook van hun mooie kant zien, zodat je straat tijdens de zwangerschap. Ook een gezondere levensstijl kan hiertoe bijdragen.

Droge huid
Vaak wordt je huid als je zwanger bent droger. In dat geval kan een hydraterende crème 's ochtends en 's avonds redding brengen.

Vette huid
Had je al een vette huid, kan het zijn dat je tijdens de zwangerschap last krijgt van acne. Dit is echter van voorbijgaande aard en verdwijnt na de bevalling.

Zwangerschapsmasker
Vanaf de 4de of 6de maand verschijnen er soms kleine, bruine vlekjes op je gelaat, het zogenaamde 'zwangerschapsmasker'. Het is een huidpigmentatie die te wijten is aan een slechte verhouding tussen de vrouwelijke hormonen en UV-stralen. Het kan zowel in de winter als in de zomer optreden. Heb je bruin haar en een matte huid, dan is de kans op een zwangerschapmasker groter. De beste preventie is om zon of zonnebank te vermijden of alleszins om een totale beschermingscrème aan te brengen. Na de geboorte van je baby verdwijnen de plekjes doorgaans.

Tips voor borsten en buik
Tijdens de zwangerschap maken je borsten zich op om borstvoeding te geven. Naarmate ze groter worden, spant ook de huid zich op. Vermits er in je borsten geen spierweefsel zit, worden ze vooral dankzij de tonus van de huid opgehouden. Om die stevigheid te behouden, doe je er goed aan je borsten extra te hydrateren en oefeningen te doen om de spieren errond te verstevigen.

Borstmassage
Een dagelijkse massage helpt om het weefsel elastisch te houden. Gebruik daarbij een hydraterende crème en wissel af met een product tegen striemen.

Aangepaste beha
Een aangepaste beha voorkomt dat het gewicht van je borsten de huid nog meer uitrekt.

Zwangerschapsstriemen
Naarmate de zwangerschap vordert, wordt je buik steeds meer het middelpunt. Doordat de huid hier ook stelselmatig verder uitrekt, kunnen er barsten of striemen ontstaan. Deze lijnen zijn tevens het gevolg van het brozer worden van de huid. Aanleg speelt ook een rol. Striemen die er al zijn, kan je moeilijk nog wegwerken. Je kan ze wel voorkomen. Masseer je buik tot de 6de maand tweemaal per dag.

Een product tegen striemen, maar bijvoorbeeld ook amandelolie, helpt om de huid soepel te houden. Hou ook je gewicht onder controle. Naast borsten en buik, zijn je heupen risicozones voor striemen. Geef ze extra aandacht.

Haar, nagels en tanden tijdens de zwangerschap
Hormonen hebben tijdens de zwangerschap ook een positieve invloed op je haar. Je haren groeien sneller en zijn sterker als je zwanger bent, dus extra verzorging is hier niet nodig. Een ontkleuring of permanent zijn af te raden.
Net als je haar worden ook je nagels steviger tijdens de zwangerschap. Breken ze of schilferen ze toch af? Knip je nagels dan kort, zo worden ze sterker.

Tot slot vraagt ook je gebit om extra aandacht, omdat ook je baby jouw calcium nodig heeft.. Supplementen met calcium kunnen een oplossing zijn. Door na elke maaltijd je tanden te poetsen, vermijd je ook cariës. Je bent in deze periode minder bestand tegen tandvleesontsteking. Bij het begin van je zwangerschap is een bezoekje aan de tandarts dan ook wenselijk. Zo kost niet elke zwangerschap je een tand.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
zwanger
zwangerschap
huid
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?