10
family
Waarom vrouwen niet blij zijn met een nieuwe man
Wat je zelf kan, doe je beter dan een ander.
Het is een oud gezegde, maar voor veel vrouwen lijkt het nog steeds te kloppen. Een nieuwe studie bewijst namelijk dat vrouwen wekelijks drie uur nodig hebben om de slecht uitgevoerde huishoudelijke klusjes van hun man opnieuw te doen. Vooral wanneer mannen de was doen, stofzuigen of afwassen, lijkt dat niet aan de wensen van hun vrouw te voldoen.

Perfectie
"Moderne mannen helpen meer dan ooit in het huishouden. Het is zelfs zo dat de helft van de koppels het werk eerlijk verdeelt", zegt een woordvoerder van de Britse winkelketen Sainsbury's. Zij voerden de enquête uit bij zo'n 2.000 vrouwen.

"Hoewel het onmogelijk is voor vrouwen om alles zelf te doen, blijven ze echter hopen op perfectie. En als de taken door hun partner niet gebeuren zoals zij het willen, dan hebben ze inderdaad het gevoel dat ze het zelf beter kunnen."

Klusjes
En dat geldt voor bijna alle klusjes die de mannen uitvoeren. Meer dan de helft van de vrouwen vertelde bijvoorbeeld dat haar man regelmatig de afwas doet, maar vergeet om het aanrecht en de keukentafel schoon te maken. Ongeveer 28 procent zei dan weer dat haar man 's avonds wel eens kookt.

Dat vinden ze in eerste instantie leuk, tot ze achteraf de vuile spatten in hun oven ontdekken. En wanneer mannen de was doen, veroorzaakt dat volgens vrouwen alleen maar problemen. Zo hangen ze de kleren te dicht op elkaar, vergeten ze de donkere van de lichte was te scheiden en hangen ze niets weg in de kleerkast.

Hun best
Maar ondanks de ergernissen, beseffen twee op de drie vrouwen wel dat hun partners echt hun best doen. In vier op de tien huishoudens worden de klusjes dan ook gelijk verdeeld. En de mannen? Eén vijfde van hen beseft niet eens dat ze de taken slecht uitvoeren. Volgens de helft van de vrouwen heeft het dan ook 'geen zin' om te zeuren dat ze het beter moeten doen.

"Misschien geven mannen er gewoon minder om dan vrouwen en beseffen ze niet hoeveel werk er kruipt in een proper huis", denkt de woordvoerder van Sainsbury's. "Na een lange dag op het werk vinden ze het belangrijker om in de zetel te ploffen dan om kousen te rangschikken." En gelijk hebben ze, of niet?
© HLN
Deel dit bericht
mannen
vrouwen
huishouden
liefde
10 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?