Te weinig slaap dramatisch voor je huid


0
beauty
Een slechte nachtrust kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van je huid.
Bij wie aan een slaaptekort lijdt wordt de aanmaak van het stresshormoon cortisol namelijk de hoogte in gejaagd en dat kan leiden tot ontstekingen. Een recent onderzoek, dat werd gepubliceerd in het magazine 'Clinics in Dermatology', heeft aangetoond dat de relatie tussen een slechte huid en een gebrek aan slaap kan uitmonden in een vicieuze cirkel. Zeker bij mensen die last hebben van eczeem en de hele nacht liggen krabben.

'Een slechte nachtrust kan leiden tot een verhoogde productie van stresshormonen waardoor de ernst van huidontstekingen kan vergroten, zeker bij acne en psoriasis,' aldus Jessica Krant, arts en oprichtster van Arts of Dermatology in New York. Voor wie nog meer overtuiging nodig heeft zetten we enkele negatieve uitwerkingen van weinig slaap op een rij:

1. Onvoldoende slapen verergert bestaande huidaandoeningen
Meer ontstekingen leiden tot meer puistjes, een gevoeligere huid, meer allergische reacties en irritaties.

2. Te weinig slaap gaat ten koste van de natuurlijke schoonheid van je huid
Meerdere ontstoken cellen in het lichaam verhogen de afbraak van collageen en hyaluronzuur. En dat zijn nu net de moleculen die de elasticiteit van je huid garanderen en je huid oplichten.

3. Te weinig slaap gooit je immuunsysteem overhoop
Ontstekingen hebben een negatieve invloed op je immuunsysteem. Dat zorgt er niet alleen voor dat je vaker ziek bent, het kan ook leiden tot huidziektes zoals psoriasis en eczeem.

4. Wie minder slaapt is minder mooi
Terwijl je slaapt wordt het vochtgehalte van ons lichaam hersteld. Wie te weinig slaapt zal dus niet alleen last krijgen van wallen en kringen onder de ogen, maar ook van een droge huid en zichtbare rimpels.

5. Een slaaptekort versnelt het verouderingsproces
Tijdens de diepe slaap worden beschadigde cellen hersteld, dus de huid van mensen die deze fases van diepe slaap weinig of nooit bereiken wordt 's nachts ook niet opgeknapt.

6. Weinig slaap kan leiden tot gewichtstoename
Wie voldoende slaapt heeft overdag minder honger. Slapen kan je dus helpen om op gewicht te blijven en dat is ook goed voor je huid.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
nachtrust
slaap
ongezond
dermatologie
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?