15
beauty 29 Mar '13 17:06
5 haarmaskers om zelf te maken
Last van beschadigd haar hebben we allemaal weleens gehad.
Heel vervelend maar met een maskertje is het zo opgelost. Beautyblog heeft vijf haarmaskers onder elkaar gezet die je zelf kan maken.

Avocado haarmasker
Benodigdheden: 125 milliliter kokosmelk - 1 rijpe avocado - 3 theelepels olijfolie

Zo maak je het:
Dit avocado masker heeft een revitaliserende werking en het kan wonderen doen voor beschadigd haar. Daar komt ook nog eens bij dat je het gemakkelijk kunt maken. Pureer gewoonweg de avocado tot een glad geheel en voeg hierna al roerend de andere ingrediënten aan toe.

Warm het mengsel vervolgens een klein beetje op en verdeel het daarna over het haar, terwijl je het lichtjes inmasseert. Laat het zo ongeveer 30 minuten zitten en was het haarmasker na afloop goed uit, eventueel met een shampoo.

Yoghurt haarmasker
Benodigdheden: 250 milliliter biologische yoghurt - 2 eetlepels olijfolie - 5 druppels vloeibare vitamine E - 3 druppels etherische rozemarijnolie - 1 eiwit

Zo maak je het:
Een yoghurt masker kan helpen tegen droog en pluizig haar. Als je dit haarmasker wilt maken, klop je eerst het eiwit tot het schuimt. Daarna is het de bedoeling dat je het eiwitschuim en de overige ingrediënten goed door elkaar mixt. Masseer het masker vervolgens in je haar en dek het hierna af met een douchemuts of plasticfolie.

Zo laat je het voor ongeveer 30 minuten zitten, om ten slotte het haar te reinigen met een milde shampoo. Zorg er wel voor dat je hierbij koud water gebruikt.

Ei en olijfolie masker
Benodigdheden: 2 eieren - 4 eetlepels olijfolie

Zo maak je het:
Een ei en olijfolie masker kan gebruikt worden om beschadigd haar te herstellen. Zo geeft het je lokken niet alleen een mooie glans, maar worden deze er ook zachter door. Daarbij kun je dit haarmasker gemakkelijk zelf maken. Klop simpelweg de bovenstaande ingrediënten door elkaar tot een schuimend geheel en verdeel het daarna over je haar.

Dek het af met een douchemuts of plasticfolie, om het vervolgens 20 minuten te laten zitten. Na afloop is het de bedoeling dat je het haar reinigt met een milde shampoo. Hierbij kun je het beste koud tot lauwwarm water gebruiken.

Honing en yoghurt masker
Benodigdheden: 125 milliliter honing - 125 milliliter yoghurt - 1 eetlepel amandelolie

Zo maak je het:
Iets anders dat helpt tegen beschadigd en pluizend haar, is een honing en yoghurt masker. Hiervoor hoef je alleen maar de bovenstaande ingrediënten zorgvuldig door elkaar te mengen, om het geheel vervolgens te verdelen over je lokken. Zorg ervoor dat je het goed inmasseert en laat het 20 minuten zitten.

Na afloop moet je niet vergeten het haar te reinigen. Dit kun je het beste doen met een natuurlijke shampoo.

Aardbeien haarmasker
Benodigdheden: 8 aardbeien - 1 eetlepel mayonaise

Zo maak je het:
Dit aardbeien haarmasker heeft een hydraterende werking en kan gebruikt worden om het haar meer glans te geven. Om het masker te maken, pureer je eerst de aardbeien tot een egaal geheel. Voeg daarna de eetlepel mayonaise toe en meng alles goed door elkaar. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je het masker gaan verdelen over het haar.

Zorg ervoor dat je het inmasseert en dek hierna je lokken af met een douchemuts. Laat het masker voor ongeveer 30 minuten inwerken en reinig het haar tot slot met een milde shampoo.
© Beautyblog
Deel dit bericht
haar
masker
avocado
yoghurt
aardbei
ei
olijfolie
15 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?