3
fashion
Zo bespaar je veel geld op kleren kopen
Kan je moeilijk weerstaan aan nieuwe kleren en raak je daardoor blut?
Dan is het geen zaak om minder, wel om verstandiger te shoppen.

- Kijk altijd met een scherp oog naar de wasinstructies: zelfs in grote ketens als H&M en Zara vind je regelmatig stukken die niet in de wasmachine mogen en je dus op termijn een behoorlijk bedrag voor droogkuis zullen kosten.

- Na lang zoeken heb je eindelijk het perfecte truitje gevonden: euforie. Je koopt het meteen in vijf kleuren (het zit zo perfect, weetjewel), maar eigenlijk weet je niet hoe vaak je het zal dragen en hoe goed de kwaliteit blijkt na een aantal wasbeurten. Begin dus met eentje.

- Zoek in de verborgen rekjes. Winkeleigenaars weten dat mensen van nature eerst centrale plaatsen verkennen. Daarom leggen ze de duurdere items altijd op een eiland midden in de winkel.

- De regel van drie geldt ook in het pashokje: een nieuw stuk moet je kunnen combineren met minstens drie items in je kleerkast. Anders is de kans te groot dat je het nooit zal dragen - of dat je weer moet gaan shoppen.

- Een tip van Nicole Chavez, styliste van sterren als Catherine Zeta-Jones, Rachel Bilson en Katherine Heigl: halveer je shoptijd. Ga twee uur shoppen in plaats van vier en besteed die andere twee uur aan het opruimen van je kleerkast, waar vast nog heel wat spul in hangt dat je soms vergeet.

- Ga niet alleen shoppen, maar vraag iemand mee die je goed kent. Als die vindt dat een kledingstuk niet bij je past, heeft hij of zij wellicht gelijk.

- Natuurlijk is die cocktailjurk perfect voor dat trouwfeest. En met die ene clutch zal je vast de show stelen vanavond. Maar als je winkelt in functie van evenementen, koop je wellicht te veel speciale stuks die je erna zelden zal gebruiken. Resultaat? Een overschot aan frivole hebbedingen, een tekort aan shopbudget.

- Heb je alleen maar saaie basics in je kast. Perfect. Dan heb je alleen en felle handtas en een sjaaltje met een leuke print nodig om te op te vrolijken - en die kosten minder dan een nieuwe outfit.
© Nieuwsblad
Deel dit bericht
shoppen
kleding
kopen
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?