16
family
Mister Perfect of genoegen nemen met Jan Modaal?
'Ik heb mijn prins op het witte paard, de ware Jacob en Mister Perfect nog niet gevonden.'
Dit is het antwoord die menig vrijgezelle vrouwen geven wanneer men hen vraagt naar de liefde. Vaak worden zulke vragen weggelachen en krijgen ze als reactie dat er nauwelijks nog goede en vooral 'echte' mannen bestaan. Desondanks blijft elke vrouw een sterk verlangen hebben naar die ene man; Mister Perfect. Wie is hij nou eigenlijk en waarom verlangt bijna elke vrouw hiernaar?

Mister Perfect is in principe perfect. Perfect in de ogen van elke vrouw op aarde. Hij is zorgzaam, lief, intelligent, attent, behulpzaam, goed voor zijn medemens, grappig, ondeugend, goedgehumeurd, beschermend en liefdevol. Tevens heeft hij een goede baan, een huis, een auto, een leuke familie, leuke hobby’s en heeft hij een goed salaris. Ook rookt, drinkt, liegt, steelt, luiert en bedriegt hij niet.

Oja, Mister Perfect is ook nog eens ontzettend knap. Het verlangen naar een man die alles mee heeft en ook alles goed doet, komt voort uit het feit dat we denken dat we alleen maar gelukkig kunnen worden als de man geen mankementen kent. Is het hebben van een levenspartner met mankementen dan geen optie? Het is toch wel algemeen bekend dat zowel de man als de vrouw bekend staan om hun imperfecte, maar toch perfecte kenmerken.

De zoektocht naar Mister Perfect begint langzamerhand een onmogelijke missie te worden. Of toch juist niet? Is de zoektocht naar perfectie toch mogelijk? Het is tenslotte ook Assepoester gelukt om die ene perfecte partner te vinden. Of is het geloven in sprookjes anno 2013 niet meer relevant? Het stellen van eisen aan een partner is het recht dat iemand heeft die zelf ook veel te bieden heeft.

Aan de andere kant is het stellen van hoge eisen een groot risico. Wat nou als jij door al die eisen je niet in de gaten hebt gehad dat je de ware hebt laten gaan? Wat nou als Mister Perfect een illusie is? Maar aan de andere kant, wat nou als je toch standvastig blijft vasthouden aan Mister Perfect en je inderdaad de perfecte droomman ontmoet?

Het is de keus die jij als individu moet maken; houd je je vast aan je eisen en zorg je ervoor dat het glazen muiltje past of laat je die eisen varen met de gedachte dat er ergens op de wereld de ware, imperfecte partner rondloopt?
Deel dit bericht
huwelijk
trouwen
mister perfect
prins op het witte paard
16 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?