4
beauty
Vrouwen vooral onzeker over buik
Volgens onderzoek zijn vrouwen vooral onzeker over hun buik.
Een derde van de Nederlandse vrouwen is doodsbang voor het eerste badkledingmoment van het jaar. Bij mannen is dit maar 7 procent. Dit blijkt uit de NIVEA Confidence Index, een onderzoek onder ruim 3.500 mensen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken. Opvallend is dat slechts 8 procent van de mannen weet dat hun partner zich zo voelt.

De helft van alle respondenten denkt zelfs dat zijn of haar partner zich zeker voelt over het dragen van badkleding in het openbaar. Uit het onderzoek blijkt dat er verschillen bestaan tussen Nederlandse en Engelse vrouwen. Zich voor het eerst in badkleding tonen vindt bijvoorbeeld ruim een derde van de Nederlanders het engst tegenover 45 procent van de Engelse vrouwen.

Enger nog dan zich naakt te tonen voor een nieuwe partner. Ook gaf een overtuigende 79 procent van de Engelse vrouwen aan bij het dragen van badkleding een kledingstuk te gebruiken om hun lijf te verhullen. In Nederland geldt dit maar voor slechts 44 procent van de vrouwen.

Het T-shirt en de sarong zijn hiervoor het meest favoriet. Over het algemeen zijn vrouwen het meest onzeker over hun buik.
© Gezondheidsnet
Deel dit bericht
gezondheid
vrouw
afvallen
dieet
dik
buik
4 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?