4
beauty
Al-Hijamah; eeuwenoude genezing
Onze geliefde Profeet Mohammed (vzmh) benadrukte het belang van Al-Hijama en dan weet je eigenlijk voldoende.
Oude traditionele Al-Hijamah in een modern jasje zijn bijvoorbeeld Chinese massages, fysiotherapie of acupunctuur. Allerlei vormen die je helpen tegen de pijn. Pijn dat varieert van hoofdpijn, migraine, hevige spierpijn, reuma tot een te hoge bloeddruk. Een andere vorm is die bekend is bij de Arabieren is Al-Hijamah.

Wat is Al-Hijamah
Een Hijamah behandeling reinigt je lichaam van zuurrijke en giftige stoffen. Dode bloedcellen worden uit je lichaam gezogen. Hiermee wordt het bloed in je lichaam gezuiverd. Hijama komt voort uit onze godsdienst, en hoort bij de islamitische Sunnah. Onze Profeet (vzmh) zegt ons ook, met de wil van Allah, Hij is de werkelijke Genezer, zal de therapie je genezen van allerlei kwalen.

Hijama is het Arabisch woord voor zuigen
Het is een vorm van therapie, die in de Arabische wereld vaak gebruikt is. Bij de behandeling gebruikt men cupjes. De cupjes worden op bepaalde plaatsen op het lichaam geplaatst. Vanuit de cup worden er met naaldjes kleine gaatjes geprikt in je huid. Met een pompje zuigt de behandelend arts lucht uit het cupje waardoor er druk ontstaat. Door de druk komt er vies bloed uit het lichaam.

De traditionele vorm van Al- Hijamah
Vroeger werd er gebruik gemaakt van een vuurtje in de cup. Het vuurtje zorgde ervoor dat de zuurstof omgezet werd in druk en het ‘vies’ bloed weg werd gezogen. Tegenwoordig gaat dat met een vacuüm pompje. Ook het werken met cupjes is helemaal van deze tijd. De cupjes kunnen variëren van rubber, bamboe, glas tot plastic. De oude Arabieren gebruiken nog steeds de hoorns van verschillende dieren als cup.

Voor wie is Al-Hijamah?
Zowel mannen als vrouwen kunnen een Al-Hijamah behandeling ondergaan. Bij de vrouwen geldt wel dat de behandeling door een vrouw moet worden uitgevoerd. Daarnaast mogen zwangere vrouwen de behandeling niet ondergaan, en is de behandeling tijdens je menstruatie afgeraden.

Wat zijn de bijwerkingen
De behandeling ziet er behoorlijk eng en pijnlijk uit, maar dat is niet het geval. Het prikt alleen een beetje wanneer de lucht door middel van cupjes eruit komt. Na de behandeling kan de plek op je lichaam roodachtig zijn en een brandend gevoel geven, maar ook dat gaat vanzelf over. Het geeft je in ieder geval een heerlijk zuiver gevoel.

Een Al-Hijamah behandeling, is dus een genezing voor elke ziekte of pijn.
Deel dit bericht
islam
hijama
gezondheid
bloed
4 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?