28
beauty
Op je buik slapen is slecht voor je
Slapen kan op veel manieren maar slechts een enkeling is goed voor je gezondheid.
Wat is nou de juiste slaappositie? Veel mensen beseffen namelijk niet dat naast voldoende rust, ook de slaaphouding invloed heeft op je gezondheid. Tijdens je slaap herstelt je lichaam namelijk van fysieke bezigheden. Volgens professor Michael J. Breus bestaat er geen perfecte slaappositie. Hij beoogt wel dat er slaaphoudingen zijn die wellicht beter voor je lichaam kunnen zijn dan andere posities.

Op de Amerikaanse tv-show ‘The Doctors’ onthulde hij ook dat een verkeerde houding je rug en nek kunnen belasten. Professor Breus adviseert dan ook om op je rug te slapen. Dat is het beste voor je lichaam, omdat je op die manier het gewicht over je hele houding verdeelt. De kans op spierpijn en overbelasting worden hiermee ook verkleind.

Op je buik slapen is het slechtst voor je lichaam, aldus Breus. ‘’Het probleem is dat je hoofd bijna 90 graden moet draaien, wat ontzettend slecht is voor je nek. Velen duwen ook hun arm onder het kussen, wat het enkel erger maakt. Een oude matras of een te dik kussen hebben hetzelfde negatieve effect op je nek. De beste slaappositie is echter erg persoonlijk.’’
Deel dit bericht
rug
buik
slapen
slaap
gezondheid
28 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?