0
fashion 21 May '13 14:29
Celebrating Caftan & Femininity!
De Caftan is één van de oudste kledingstukken ooit gecreëerd en vindt zijn oorsprong in de Meriniden dynasty daterend van 1244.
Steeds vaker speelt de Caftan een belangrijke rol in de internationale modewereld en weet regelmatig de aandacht op zich te vestigen. Wat maakt de Caftan zo uniek en gewild dat zelfs de grootste internationale modelabels zijn gevangen en geïnspireerd door deze mythische creatie die tot ieders verbeelding spreekt?

Schitterende voorbeelden van interpretaties op de Caftan zien we met grote regelmaat op de catwalks voorbij komen en menig internationale celebrity is wel eens ergens gespot met een Caftan of een afgeleide daarvan. Is het niet op de rode loper bij een gala of feest dan wel ergens flanerend over de boulevards van Ibiza.

De Caftan is zo gewild en uniek in zijn soort. Dit omdat het werkelijk iedere vrouw "fabulous" staat ongeacht haar confectiemaat! Door enerzijds de eenvoud en anderzijds de eindeloze variaties die uit de Caftan gecreëerd kunnen worden is dit volgens mij het meest ingenieuze kledingstuk ooit gecreëerd.

Klasse, ambachtelijk verfijnd handwerk en vakmanschap, elegantie, glamour en comfort is hoe je een Caftan kan definiëren en omschrijven. Kijk vandaag de dag naar het huidige mode beeld of loop een willekeurige modewinkel binnen en je spot wel een Caftan interpretatie in de vorm van een Tunique of Tunique Dress.

Ja ook de Tunique is een interpretatie en vloeit voort uit een chique casual Caftan. Ik durf dan ook met trots, stellig de uitspraak te doen dat de Caftan echt niet meer valt weg te denken uit het internationale modebeeld. Het dragen van een Caftan betekent voor mij dan ook de ultieme ervaring van vrouwelijkheid en het vrouw zijn.

Kamalia El Ghazi
Deel dit bericht
kamalia
caftan
jurk
kleding
mode
fashion
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?