21
family
Vrouwen kiezen vaker voor achternaam van man
Getrouwd en dan? Behoud je je eigen achternaam of neem je die van je man aan?
Een dubbele achternaam misschien, maar dan eerst jouw naam of zijn naam. Volgens de Telegraaf nemen bruidjes steeds vaker de achternaam van hun partner aan. Facebook onderzocht 14 miljoen profielen van getrouwde vrouwen tussen de 20 en 79 jaar. De tijd waarin de vrouwen voor hun eigen achternaam kozen is niet meer. Uit het onderzoek bleek namelijk dat 65% van de dames in de twintig en dertig haar naam veranderde nadat ze getrouwd was.

Hoewel dit percentage is gebaseerd op de vrouwen die hun Facebook naam veranderen, geeft deze stijging toch aan hoe populair het geworden is om de achternaam van de man aan te nemen. Eerder onderzoek in 2011 bevestigde al dat de huidige generatie toen al vaker de achternaam van hun partner aannamen. Verder behielden vooral vrouwen tussen de 35 en 39 jaar hun meisjesnaam.

Ruim 6 keer vaker vergeleken met de dames tussen de 20 en 24 jaar. In de VS vindt ruim een meerderheid van 60% dat je als vrouw de naam van je manlief hoort te dragen. Alleen balen de feministen enorm van deze tendens. Na jaren te hebben gevochten voor onafhankelijkheid draait het in hun ogen weer terug.
Deel dit bericht
trouwen
huwelijk
man
vrouw
achternaam
meisjesnaam
21 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?