2
beauty
Light drank goed maar ook schadelijk
Lekker achterover een cola light blikje op drinken.
In jouw ogen de ideale manier om lekker slank te blijven maar alles heeft een keerzijde. Voor de dames die met een blikje cola light slank proberen te blijven, is er slecht nieuws, meldt Nieuwsblad. Met een cola ligth drankje krijg je niet veel calorieën binnen. Alleen kan het drankje volgens een nieuwe studie aan de universiteit van Philadelphia even schadelijk zijn voor je tanden als bepaalde drugs.

Aan het onderzoek deden drie proefpersonen mee, waarvan de tanden met elkaar werden vergeleken. Deelneemster 1 was een 30-jarige vrouw die veel cola light drinkt. De tweede dame is verslaafd aan het drankje en de laatste deelneemster was in het verleden 20 jaar lang verslaafd aan cocaïne. Alle drie de dames hebben een soci-economische achtergrond en woonden in gebieden waar kraanwater fluoride bevatte.

Het glazuur van de proefpersonen was min of meer op gelijkwaardige manier aangetast, aldus onderzoekers. De grote hoeveelheden zuur in hun drankje of drugs veroorzaakte de erosie. Het gebit van de vrouwen kon niet meer worden gered en lieten daarom al hun tanden verwijderen. We spreken hier over een extreem geval.

Dat het drankje slecht voor je is blijkt, maar er zijn genoeg andere zaken die invloed kunnen hebben bij het vormen van tanderosie. Zo bleek bij de vrouw die veel cola light dronk, dat de erosie niet alleen aan de cola lag, meldde het onderzoek American Beverage Association.
Deel dit bericht
cola light
slank
tanderosie
drugs
schadelijk
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?