22
fashion 5 Jun '13 17:52
Hoge hakken: mooi, elegant, pijnlijk en ongezond
Heel leuk en aardig natuurlijk, die hoge hakken... Maar hoe lang hou jij het vol?
Vrouwen die vaak hoge hakken dragen krijgen na iets meer dan een uur al pijn aan hun voeten, meldt Nieuwsblad. Aan een onderzoek van het Britse College of Podiatry werkten ruim 2000 vrouwen, mannen en 60 voetspecialisten mee. Een avondje dansen op hoge hakken begint zonder pijn, maar na een uur, zes minuten en 48 seconden krijgen de meeste vrouwen toch wel last van hun voeten.

Ruim 20 procent van de dames voelt hun hak al knellen na amper tien minuten. Verder gaf meer dan een op de vier vrouwen aan dat ze tijdens uitjes hun hakken uit doen als ze teveel pijn hebben, velen dansen dan ook gewoon blootsvoets (herkenbaar?). Ruim een derde van de ondervraagden gaf aan soms zelfs op blote voeten naar huis te lopen. Volgens voetspecialist Mike O’Neill is het een slecht idee om je voeten in een te smalle schoen te proppen.

Op lange termijn kan het artritis, geknelde zenuwen en stressfracturen veroorzaken. Die verschijnselen zijn enkel met een operatie op te lossen. ‘Als je vrouwen de keuze geeft tussen leuke schoenen of gezonde voeten, dan kiezen ze gegarandeerd voor de schoenen in de naam van de mode. Maar hoge hakken hunnen blijvende letsels veroorzaken’, zegt hij in The Daily Mail.

Daarnaast zijn alle schoenen met een hak hoger dan 5 centimeter slecht voor je. ‘Hoe hoger de hak, hoe meer je lichaam naar voren kantelt en hoe meer je naar achteren moet leunen om je houding te corrigeren. Dat veroorzaakt een onnatuurlijke houding van je bekken en kan compressie van je wervelkolom veroorzaken’, aldus O’Neill.

Dames die langer willen lijken zijn toch beter af met platformschoenen of sleehakken.
Deel dit bericht
mode
hoge hakken
kleding
schoenen
gezondheid
22 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?