3
beauty
Extreem dieet: de pijnlijke tongpleister
Na nicotinepleisters om te stoppen met roken hebben ontwikkelaars dat concept gebruikt voor iets nieuws.

Een van de laatste extreme vormen van afvallen is de tongpleister meldt HLN. Bij deze vorm naait een specialist een plastic rechthoekje op je tong. Hiervoor gebruiken chirurgen zes hechtingen. Het idee achter de vreemde manier van diëten is dat kauwen een hels karwei moet worden met de pleister. Patiënten kunnen enkel vloeibare gerechten opnemen. In 2009 werd deze methode gelanceerd door plastisch chirurg Nikolas Chugay in Beverly Hills.

Volgens hem zou je in een maand tijd maar liefst 13 kilo afvallen maar zou je wel een dieet van 800 calorieën per dag moeten aanhouden. De pleister is net zo groot als een postzegel en is gemaakt van een soort plastic dat men ook gebruikt om hernia's te genezen. De ingreep kost je iets meer dan vijftienhonderd euro. Hoe pijnlijk de ingreep ook is, toch zijn er tientallen mensen die zich al hebben laten behandelen.

Sinds 2009 kreeg Chugay al meer dan 60 vrouwelijke patiënten over de vloer.

Risico's en gevaren
Naast de ingreep zul je ook last krijgen van pijnlijke bijwerkingen zoals het opzwellen van je tong. Sommigen krijgen slaapproblemen of kunnen hun tong haast niet meer bewegen. Voor de Amerikaanse overheid waren dit voornamelijk de redenen om de procedure nog niet goed te keuren. Een ander punt is dat het tongweefsel teruggroeit en de pleister zich zo permanent aan je tong hecht.

De tongpleister mag je dan ook maar een maand dragen. De ingreep is vooral populair in Beverly Hills en Venezuela. In Venezuela kunnen vrouwen de pleister voor maar 120 euro laten aanbrengen. De Ana Maria Parra kliniek voerde in 2011 de eerste ingreep en krijgt nu maandelijks 900 klanten over de vloer.

'Venezolanen zijn erg met hun uiterlijk bezig, dus bieden we iets aan dat concrete resultaten belooft. Mensen hier zijn meer met hun looks bezig dan met hun gezondheid', aldus plastisch chirurg Giovanni Sosa. De gemiddelde vrouw in Venezuela besteedt ongeveer 20 procent van haar jaarlijkse inkomen aan cosmetica en schoonheidsbehandelingen en daar spelen dit soort bedrijven slim op in.

Yomaira Yaspe onderging de ingreep onlangs en zei daarover het volgende: 'Dit was de enige afvalmethode die enig effect zou hebben. Ik heb niet genoeg wilskracht om op dieet te gaan, dit is de enige manier waarmee ik kan afvallen'.
 
Het overwegen waard?

Deel dit bericht
tongpleister
venezuela
afvallen
beauty
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?