2
fashion
Zware handtas dragen aan elleboog is zeer ongezond
Hoe groter hoe beter lijkt de norm te worden als het gaat om handtassen.
Victoria Beckham mag dan wel een groot voorbeeld zijn op het gebied van mode maar echt gezond is het zeker niet, zo meldt HLN. De nieuwe aandoening waarbij er sprake is van spierproblemen en pijn in de nek en schouders zouden het gevolg kunnen zijn van het dragen van een te zware handtas aan je elleboog. Dokters geven Victoria Beckham dan ook de schuld van ‘poshitis’. Met haar grote designerhandtas aan haar arm, ter hoogte van haar elleboog, zien wij haar rondlopen.

De bovenarm en de hand worden daarbij in de lucht gehouden. Voor vele dames een stijl om over te nemen. "Zij denken waarschijnlijk dat ze de laatste catwalktrend volgen, maar eigenlijk vragen ze gewoon om problemen", vertelde fysiotherapeut Sammy Margos aan de Sunday Express.

"We zien steeds meer vrouwen met schouder- en nekproblemen ten gevolge van deze houding. Het kan er zelfs voor zorgen dat je spieren scheuren of dat je schouderpezen ontsteken", klinkt het. Volgens fysiotherapeuten is het nog erger in combinatie met hoge hakken. Die houding en hoge hakken leggen namelijk extra druk op je lichaam. Daarnaast lijken de handtassen steeds meer te wegen. Sommigen zelfs drie kilo!

De modequeen lijkt zelf nergens last van te hebben. In het NY Magazine gaf ze aan dat ze vaak genoeg haar grote handtassen inruilt voor haar dochter Harper. Toch is het iets om rekening mee te houden.
Deel dit bericht
mode
zware tassen
victoria beckham
poshitis
2 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?