15
beauty
De gevaren van lipstick
Wist je dat lippenstift zelfs voor herpes kan zorgen?
Tijdens een concert van Rihanna liep een vrouw herpes op, ook wel bekend als een koortsblaasje. De vrouw heeft de zangeres aangeklaagd omdat ze via een lipsticktester van het beautymerk MAC de ziekte opliep, meldt HLN. Volgens experts is het een feit dat je herpes kunt oplopen via een besmette lipstick. Zij waarschuwen dan ook dat je niet zomaar alle testers in de winkel moet uitproberen.

Je kunt make-up het beste testen op je hand of een wattenstaafje gebruiken als je het spul op je lippen wil zien. Ook als je make-up uitleent aan vriendinnen is het aangeraden om de bovenste laag te verwijderen. Naast herpes kun je ook zware metalen en andere schadelijke stoffen opnemen. Uit een recente Amerikaanse studie bleek dat 32 lipproducten van de lipsticks en gloss die in winkels verkocht worden schadelijke stoffen bevatten.

Vooral de rode kleur gebruikt men vaak. Wanneer je de lipstick aanbrengt komt hier in ieder geval een klein deeltje van in je mond terecht. Het zal je gezondheid niet schaden als je het een keer doet maar kan na jarenlang gebruik wel slecht voor je zijn. Ook werd in veel producten aluminium aangetroffen, een stof die vooral slecht is voor je brein en zenuwsysteem.
 
Laat je bij de aankoop van je make-up vooral niet misleiden door de labels. Vaak lees je 'hypoallergeen en natural' maar deze woorden betekenen weinig. Als je veilige producten wil kopen is het handig om de ingrediëntenlijst bij de hand te houden. Ook kun je op de website van milieuorganisatie Skin Deep checken of een bepaalde make-up schadelijke stoffen bevat.
Deel dit bericht
lipstick
herpes
rihanna
make-up
15 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?