17
beauty
Pas op met hennatatoeages!
Het is verstandig om tijdens je vakantie geen hennatatoeages te laten zetten.
De kans dat de tatoeages de schadelijke stof PPD bevatten is zeer groot meldt het AD. Dermatoloog Harma Stenveld van het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis waarschuwt vakantiegangers dan ook voor de tatoeages nu de zomervakanties bijna beginnen. Ook in Marokko groeit de populariteit van een tijdelijke tatoeage. Het concept is simpel: kies een leuk ontwerp uit en de 'tattooartiest' zet het op je lichaam.

Anders dan normale henna voegen fabrikanten PPD toe om de tatoeage zwarter te maken en langer te laten zitten. Daarnaast kom je PPD vaak in kleurstoffen voor het haar tegen maar zijn de concentraties in hennatatoeages vaak veel hoger dan de toegestane waardes. Een hennatatoeage kan dan ook voor jeuk, puistjes, blaren en roodheid zorgen. 

De mensen die al een keer een allergische reactie hebben gehad op een dergelijke tattoo zullen dat voor altijd blijven en het is dan ook afgeraden om een neptattoo te zetten. Allergische mensen zullen het lastig krijgen omdat de stof in de meeste haarverven zit.  Je zult dan echt op zoek moeten gaan naar een speciale kapper die haarverf gebruikt zonder PPD.

Volgens de dermatoloog krijgen steeds meer mensen een allergische reactie van die zwarte hennatatoeages. Terwijl bij zuivere henna, meestal roodachtig van kleur allergische reacties zelden voorkomen.
Deel dit bericht
hennatatoeage
vakantie
ppd
harma stenveld
henna
17 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?