7
beauty 21 Jun '13 19:01
Mogelijk verbod op vispedicure om infecties
Bij de in populariteit stijgende 'fish pedicure' loop je een kleine kans op infecties.
De Hoge Gezondheidsraad (HGR) komt met een ongunstig advies over vispedicures. Ze adviseren de overheid om het te verbieden meldt HLN. Bij een Fish therapie of pedicure worden de voeten of handen gedurende 15 tot 30 minuten ondergedompeld in een waterreservoir. In het waterreservoir bevinden zich kleine visjes die gevoed zijn met keratine.

De visjes zuigen de dode huidcellen van je huid. Na de behandeling zul je een goed gevoel hebben en zal het resultaat even goed zijn als bij een traditionele pedicure. Tot op heden is er echter geen wetenschappelijk bewijs voor de therapeutische werkzaamheid van ichtyotherapie bij de behandeling van huidziektes zoals psoriasis en eczeemhuidaandoeningen.

Volgens de HGR vervangt de therapie in geen geval de behandelingen van die aandoeningen. Hoewel de kans op een infectie bij vispedicures heel klein is, kan het risico niet worden uitgesloten. HGR waarschuwt dan ook dat een overdracht van een voetinfecties van de ene naar de andere cliënt mogelijk voor kan komen.

Daarom vaardigt de HGR een ongunstig advies uit.
Deel dit bericht
gezondheid
fish pedicure
hoge gezondheidsraad
7 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?